Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Heg snoeien
Naam: Wil Hermans (datum: 19-10-2005 20:40)

Wij hebben een heras hekwerk om onze tuin laten zetten toen we zes jaar geleden in ons nieuwbouwhuis zijn komen wonen. Naast dit hekwerk hebben we op ongeveer 40 a 50 cm een Laurierheg geplaatst. Onze achterburen zijn 2 jaar later achter ons komen wonen en vinden nu dat er enkele takken door de heg heengroeien en dat wij deze moeten snoeien. Echter aan hun kant hebben ze klimop geplant die wij ieder jaar zonder gezeur keurig bijknippen. Met onze buren (links en rechts) hebben we een ''normale verstandhouding'' wat in mijn ogen inhoudt dat je een heg aan onze kant van de scheiding keurig bijhoudt (en zij aan hun kant) en met hen hebben we deze problemen dan ook nooit gehad. We hebben aangeboden dat onze achterburen de takken die ze afknippen door ons kunnen laten afvoeren waardoor ze in ieder geval geen containervulling van onze heg hebben. Wat zij graag willen is dat wij zover terugsnoeien zodat de laurierheg de afscheiding niet meer raakt. Zowel het hekwerk als de Laurier staan op onze grond en zijn ook door ons betaald.
Reageer
Re: Heg snoeien
Naam:
J. Bolte , van Yacht (datum: 20-10-2005 08:41)

Wanneer het hekwerk daadwerkelijk volledig op uw grond staat (niet op de erfgrens), mag de buurman er ook geen klimop of wingerd tegenaan laten groeien zonder uw toestemming.

Ik denk dat er wel uit te komen moet zijn. Het laten bijsnoeien van de heg door de buurman en u het snoeiafval laten afvoeren leek mij persoonlijk al erg redelijk.
Re: Heg snoeien
Naam:
robvanderlinden , van Gemeente Almelo (datum: 20-10-2005 10:18)

Aaan deze tekst uit boek 5 heb je vast wel wat

Artikel 42
1.
Het is niet geoorloofd binnen de in lid 2 bepaalde afstand van de grenslijn van eens anders erf bomen, heesters of heggen te hebben, tenzij de eigenaar daartoe toestemming heeft gegeven of dat erf een openbare weg of een openbaar water is.
2.
De in lid 1 bedoelde afstand bedraagt voor bomen twee meter te rekenen vanaf het midden van de voet van de boom en voor de heesters en heggen een halve meter, tenzij ingevolge een verordening of een plaatselijke gewoonte een kleinere afstand is toegelaten.
3.
De nabuur kan zich niet verzetten tegen de aanwezigheid van bomen, heesters of heggen die niet hoger reiken dan de scheidsmuur tussen de erven.
4.
Ter zake van een volgens dit artikel ongeoorloofde toestand is slechts vergoeding verschuldigd van de schade, ontstaan na het tijdstip waartegen tot opheffing van die toestand is aangemaand.

Artikel 43
Onder muur wordt in deze en de volgende titel verstaan iedere van steen, hout of andere daartoe geschikte stof vervaardigde, ondoorzichtige afsluiting.


Artikel 44
1.
Indien een nabuur wiens beplantingen over eens anders erf heenhangen, ondanks aanmaning van de eigenaar van dit erf, nalaat het overhangende te verwijderen, kan laatstgenoemde eigenaar eigenmachtig het overhangende wegsnijden en zich toe?igenen.
2.
Degene op wiens erf wortels van een ander erf doorschieten, mag deze voor zover ze doorgeschoten zijn weghakken en zich toe?igenen.

Re: Heg snoeien
Naam:
Alexandra Visser (datum: 09-03-2008 21:10)

Mijn buren hebben zonder overleg mijn laurierhaag bijna met de grond gelijk gemaakt en daarna de takken in mijn tuin gegooid.
Nu wil ik graag weten wie er verantwoordelijk is voor de afvoer van de takken. Het is me inmiddels duidelijk dat ze nooit zonder overleg met mij hadden mogen snoeien en helemaal niet op deze manier.

Groetjes, alvast dank,
Alexandra
Re: Heg snoeien
Naam:
tamara (datum: 16-03-2009 10:24)

Ook bij ons is da het geval. Kwam thuis is er gewoon halve meter heg gesnoeit en alles in onze tuin gegooid. Is toch niet normaal. Achter de heg is nog halve meter onze grond dus hij staat op onze grond onze heg te snoeien. Bijna lachwekkend toch? Zou nieteens in ons opkomen om dat zonde overleg te doen. Ben benieuwd naar antwoord.
Re: Heg snoeien
Naam:
mynoe (datum: 25-07-2009 19:39)

we komen thuis van vakantie en zien to ons grote verbazing dat de klimop is gesnoeid zowel voor als achter het huis zonder toestemming van ons over onze grond is gegaan (de tuin voor is afschermd met een hek)en achter is er een besloten tuin alleen via het dak bereikbaar is.De voorkant is netjes gesnoeid maar de achterkant is notabene losgetrokken en hangt half van de muur af (hangd over)
mag dit zomaar??
Re: Heg snoeien
Naam:
isabel , van ------ (datum: 16-07-2011 16:37)

De vorige buurman heeft 5 jaar geleden een haag geplant, 40 cm van de erfgrens.
het huis is verkocht, en nu hebben we andere buren, <3 jaar> wonen ze naast ons. als hij de haag gaat snoeien, loopt hij door onze tuin.
Nu zei ik tegen hem, als je de volgende keer de haag snoeit, zou het leuk zijn als je het even van te voren zegt.
Zijn antwoord was, waarom moet ik dat vragen, wat is met jullie.
Wij gaan niet zonder te vragen in de tuin van iemand anders, dat doe je niet.
Hij keek of ik gek was geworden.
Het probleem is, we wilden toen ze net het huis hadden gekocht, een tuinhuis plaatsen,dat wilden ze niet, dan keken ze tegen het dak op.
Nu draait hij het om, dan keken ze tegen de muur? aan, ik vroeg hem hoe hij daarbij komt.
Zijn antwoord was, we maakten ruzie met hun, Dus we moeten alleen doen, wat zij willen.
En nu, niets meer zeggen?
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl