Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: bedrijfskeuken
Naam: v.d.Bildt, van brandweer Hilversum (datum: 30-09-2005 09:06)

In een horeca gelegenheid is een bedrijfskeuken van 67,5 m2. Hierdoor gaat een vluchtmogelijkheid en tevens wordt er gebakken e.d. Met koelcellen in de keuken. Volgens art.4.86/88 moet een brandcompartiment voldoen wanneer deze stooktoestellen bevinden groter dan 13o kwh. Dit is wel het geval. Gastoestel e.d. Kunnen we nu als brandweer eisen dat de keuken als brandcompartiment uitgevoerd moet worden?
Reageer
Re: bedrijfskeuken
Naam:
J. Bolte , van Yacht (datum: 03-10-2005 09:11)

Nee, dat kan niet. Er wordt een duidelijk onderscheid gemaakt tussen een STOOKtoestel en een KOOKtoestel. Stoken is primair bedoeld om de ruimte te verwarmen, Koken is een handeling die samenhangt met het gebruik. De gebruiker kan een ruimte naderhand als keuken inrichten, daar zegt het bouwbesluit niets over.

wel mag je natuurlijk eisen stellen aan de uitvoering van je vluchtroute. Wanneer het nieuwbouw betreft kun je naar art. 2.146 lid 12 kijken, het vluchten door een andere ruimte. En ook aan je materialen wat betreft uitglijden. Een vluchtmogelijkheid mag niet voor niets niet door een sanitaire ruimte lopen i.v.m. uitglijden op tegeltjes.

J
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl