Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Bestemmingsplan
Naam: Chantella (datum: 22-09-2005 21:56)

Beste heer, mevrouw,

De laatste dagen heb ik veel van de reacties gelezen die betrekking hebben op het bestemmingsplan. Er is ons een hoop niet duidelijk.

Het volgende: wij hebben in 2004 een woning gekocht. We hebben ons eerst laten informeren wat de bouwmogelijkheden waren van ons en van de buren.
Nu hebben de buren een bouwaanvraag gedaan die in strijd is met het bestemmingsplan. Er is een artikel 19 oplos gelaten. We hebben netjes alle procesdures gevolgd. Eind resultaat. Bezwaar ongegrong verklaard.
Het plan is/was in strijd met de woningwet art.44c. Houd dit nu in dat de buren en de gemeente "boven" de wet staan of kunnen wij hier nog wat tegen ondernemen? zo ja, advies is altijd welkom.
Reageer
Re: Bestemmingsplan
Naam:
A.A.M. Kuijken (datum: 23-09-2005 00:42)

In principe ben je gebonden aan de mogelijkheden die het bestemmingsplan biedt. Echter, elke regel kent uitzonderingen. De wet biedt de mogelijkheid om vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan. Het kan daarbij gaan om een binnenplanse vrijstelling (art. 15 WRO) of een buitenplanse vrijstelling (art. 19 WRO). De gemeente moet elke aanvraag om bouwvergunning die in strijd is met het bestemmingsplan beschouwen als een impliciet verzoek om vrijstelling van het bestemmingsplan (art. 46, derde lid van de WW). Het gaat daarbij zoals gezegd om een vrijstelling. Burgemeester en wethouders moeten daarbij alle belangen afwegen. Indien er zich geen zwaarwegende belangen verzetten tegen het verlenen van vrijstelling dan is de gemeente in het algemeen gehouden daadwerkelijk vrijstelling te verlenen. Dat is in uw geval ook gebeurd, zo begrijp ik uit uw woorden. Uw bezwaar is ongegrond verklaard en het bestreden besluit, de bouwvergunning met vrijstelling, is door de gemeente in stand gelaten. Na bezwaar kunt u nog beroep en hoger beroep aantekenen bij de Rechtbank respectievelijk de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.
Re: Bestemmingsplan
Naam:
Henk (datum: 23-09-2005 11:31)

Een vrijstelling is ook geregeld volgens de wet. Dus de gemeente of bouwer staan niet boven de wet.

Artikel 19 procedures zijn zeer gebruikelijk, zeker bij de wat grotere bouwplannen.

Zonder deze procedures waren er nu heel wat mensen dakloos omdat er anders haast niets gebouwd kan worden.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl