Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: appartementen of 2^1 kap
Naam: Roel (datum: 19-06-2024 11:25)

Men wil een 2^1 kap woning bouwen die ook geschikt is/lijkt voor eventuele appartementen. Nu is de indeling zo dat het lijkt of het appartementen worden. Het bestemmingsplan laat dat niet toe.Alleen maar 2^1 kap of vrijstaande woningen mogen daar gebouwd worden.
Er zitten nu meerdere keukens en badkamers in getekend.... maar vlgs mij moet dat geen probleem zijn want er zijn grote huizen zat met meerdere keukens en badkamers....
Vlgs Bouwbesluit voldoet het allemaal wel alleen gemeente vermoed dat diegene er appartementen van wil maken.
Kunnen ze alleen door "vermoeden" een vergunningsaanvraag weigeren?
Reageer
Re: appartementen of 2^1 kap
Naam:
Leon (datum: 19-06-2024 12:21)

Dat gaat toch ergens aan het licht komen dan? Aantal voordeuren, huisnummers, aantal woonfuncties in de BENG-berekening, etc.
Re: appartementen of 2^1 kap
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 19-06-2024 13:19)

Je kunt die aanvraag alleen weigeren wanneer er strijdigheid is met het Omgevingsplan of met het BBL. Niet om andere redenen of 'vermoedens'.

En 'de aanvrager bepaalt', dus wanneer die aangeeft dat het hier om één woning gaat, is dat je uitgangspunt bij de beoordeling.

Uiteraard kun je hem er nu al wel op wijzen dat het splitsen van het pand in appartementen niet is toegestaan, en dat je er als gemeente ook actief op zult gaan handhaven wanneer hij dit wel doet zonder toestemming. Je zou dat zelfs al in je besluit kunnen vermelden. Dan kan hij later nooit zeggen dat hij dat niet geweten heeft.

Kijk wel even goed in je Omgevingsplan of een groepswoning of kamergewijze verhuur specifiek zijn uitgesloten, omdat dit technisch gezien ook maar één woonfunctie is.
Re: appartementen of 2^1 kap
Naam:
pino (datum: 19-06-2024 15:54)

Nee dat kunnen zij niet.

zolang wat je bouwt voldoet en het voorlopig als een 2/1 kap gebruikt gaat worden.
Je kan e.e. ook gewoon beschrijven in de stukken waar je rekening mee houd met oog op de toekomst.
bestemmingsplannen kunnen wijzigen.
het is nier verboden om extra te investeren in iets wat mogelijk in de toekomst wel binnen de regels toegestaan zou kunnen worden.

Het heeft een hoop voordelen als bepaald zaken
zijn vastgelegd dan kan je makkelijker aantonen dat het gebouw reeds aan de eisen van de gewenste andere bestemming voldoet

Wij hebben op die manier geregeld werken.
meestal kantoor vs wonen


Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl