Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Energielabel nieuwbouwwoning
Naam: EvK (datum: 17-06-2024 22:38)

Beste,

In 2020 heb ik een klein stukje grond gekocht van de gemeente en hier is door een aannemer een blok van drie nieuwbouwwoningen gebouwd (ik heb zelf de tussenwoning).
Bij oplevering hebben wij geen definitief energielabel ontvangen, wat volgens mij wel gebruikelijk is (label zal uiteraard A of hoger zijn). De aannemer ging ook vrij snel na oplevering in 2022 failliet.

Nu wil ik mijn woning in de toekomst verkopen, echter is het bij verkoop verplicht om een energielabel te hebben.

Zoals jullie weten is dit inmiddels niet meer kosteloos en is dit een verplichte inspectie welke een paar honderd euro kost.
Opzich niet erg, maar wel als dit er eigenlijk bij had moeten zitten.
Is er nog een manier om aan een energielabel te komen? Of ontkom ik niet aan de kosten voor inspectie voor het verkrijgen van het energielabel?

Alvast bedankt!
Reageer
Re: Energielabel nieuwbouwwoning
Naam:
Ron (datum: 18-06-2024 04:21)

ik zou zelf wachten tot u de woning verkoopt. Gek genoeg is een energielabel maar 10 jaar geldig. Bij de failliete aannemer en curator zal niets meer te halen zijn.
Re: Energielabel nieuwbouwwoning
Naam:
Alfred (datum: 18-06-2024 08:12)

je kunt ook nog de stukken opvragen bij de gemeente. En een nieuw label regelen op moment van verkoop, zoals hierboven aangegeven.
Re: Energielabel nieuwbouwwoning
Naam:
Roel (datum: 18-06-2024 09:17)

Normaliter zit er bij de BENG berekening alleen een "voorlopig" energielabel bij. Aan het eind bij oplevering wil de gemeente dan nog graag een definitief label. Dan ligt het er aan wat er afgesproken is met de aannemer.
Bij particulier opdrachtgeverschap wijzigen er toch vaak dingen die in de eerste berekening anders ingevoerd zijn... vooral qua installaties en zeker als de installateur voor die tijd nog niet bekend is.
Maar als er in de woning zit wat uitgerekend is dan is zo'n definitief label overbodig lijkt mij want die is toch maar 10 jaar geldig.
Re: Energielabel nieuwbouwwoning
Naam:
pino (datum: 18-06-2024 19:50)

hangt er een beetje vanaf hoe die ontwikkeling pressies tot stand is gekomen of u nog iemand kunt aanspreken.

als er ook een ontwikkelaar bij betrokken was kunt u daar misschien terecht voor de ontbrekende stukken.


Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl