Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Garagevloer nat, schimmels aan plafond en spullen
Naam: Ellen (datum: 14-02-2024 16:01)

Hoi, ons huis is 2 jaar geleden opgeleverd. We hebben een enklesteems aangebouwde garage. Deze is enorm vochtig, we hebben grote natte plekken in het beton waar deze de muur raakt. Ook zit er schimmel op het plafond.

De aannemer zegt dat we moeten impregneren? Maar dat hoef ik toch niet te doen?
Reageer
Re: Garagevloer nat, schimmels aan plafond en spullen
Naam:
Leon (datum: 14-02-2024 16:16)

Ventileer je wel genoeg?

Praktisch zou ik altijd willen stellen dat een onge´soleerde en daarmee onverwarmde schuur/garage per definitie niet droog is te houden. Enerzijds door condensatie, anderzijds doordat de gevel gewoon niet 100% waterdicht is. Hoe zachter de steen, hoe meer deze het water op zal nemen en hoe groter de kans op vochtdoorslag naar binnen toe. Daar komt nog bij dat je doorgaans 's winters vocht naar binnenbrengt door natte fietsen of een auto te stallen. Dus deze tijd van het jaar is dat ellende, want het is dermate koud dat het vocht dat binnen aanwezig is niet of nauwelijks verdampt.
Re: Garagevloer nat, schimmels aan plafond en spullen
Naam:
Jack (datum: 14-02-2024 16:29)

Met "grote natte plekken in het beton waar deze de muur raakt" bedoel je de vloer?

Is het plafond ook beton, of zijn dit gipsplaten?

Mijn eerste vraag/reactie zou zijn: hoe is de ventilatie voorzien?

Geeft die aannemer ook aan wat je dan zou moeten impregneren?
Re: Garagevloer nat, schimmels aan plafond en spullen
Naam:
pino (datum: 14-02-2024 16:58)

normaal gesproken zou een garage van 2 jaar oud flink geventileerd moeten zijn.Re: Garagevloer nat, schimmels aan plafond en spullen
Naam:
B. Dover (datum: 14-02-2024 19:17)

Wellicht dat er wel ventilatievoorzieningen aanwezig zijn alleen deze niet goed functioneren bijvoorbeeld omdat deze niet schoongemaakt worden o.i.d.

Als er meerdere van deze woningen gebouwd zijn kun je eens kijken of die hetzelfde probleem hebben.
Re: Garagevloer nat, schimmels aan plafond en spullen
Naam:
Ron (datum: 15-02-2024 05:30)

We hebben een ongekende hoeveelheid regen te verduren gehad de afgelopen maandag. Een enkelsteens muur wordt bij langdurige regen ook aan de binnenzijde nat door doorslaand vocht.
ik heb meermaals meegemaakt dat kopers dit niet weten. Vaak is er ook niet op de verkoper/aannemer op gewezen. Is u ook een geisoleerde uitvoering aangeboden? en of heeft u aangegeven hier spullen anders dan een auto te zullen stallen? Voor het stallen van een auto geven genoemde klachten geen gebruiksbeperking. sterker nog onderschat niet hoeveel vocht je met je auto de garage in een regenbui naar binnen neemt. Dit moet geventileerd worden.
Het impregneren kan grotendeels voorkomen dat de binnenzijde nat wordt en scheelt inderdaad veel in de vocht. Het beste is en blijft veel ventileren, dus ook geen spullen voor de ventilatieopeningen maken. Maak dit namelijik ook meermaals mee. Is de voor uw garage ook als garage verkoct of is er alleen over berging gesproken? in het laatste geval zijn de ventilatieeisen namelijk bij oplevering namelijk anders; minder ventilatie
Re: Garagevloer nat, schimmels aan plafond en spullen
Naam:
Alfred (datum: 15-02-2024 10:51)

Een garage is qua ventilatie gelijk aan een buitenruimte. Dat is vanuit bouwregelgeving anders dan een bergruimte.

Indien de ventilatievoorzieningen worden geblokkeerd door gebruik als berging, dan blijft het vochtig in de garage. Zoals aangegeven heeft het de afgelopen maanden veel geregend.

Impregneren zal maar beperkt helpen, beter is om de garage geheel te isoleren, inclusief andere ventilatievoorzieningen en niet meer als garage te gebruiken maar als berging.
Re: Garagevloer nat, schimmels aan plafond en spullen
Naam:
Jack (datum: 15-02-2024 13:40)

@ Alfred; toch enige nuance nav jouw reactie:
de eisen voor luchtverversing van een garage zijn zodanig dat het beschouwd wordt als een sterk geventileerde ruimte Ún de ventilatievoorzieningen moeten niet-afsluitbaar zijn. Dat betekent dus ook (zoals hiervoor eerder opgemerkt) dat je ze niet moet blokkeren met bijv. een kast of spullen.

Dat je de ruimte zou moeten isoleren en alleen gebruiken als berging gaat m.i. een beetje ver. Een garage is in beginsel een stallingsruimte en (ik neem aan) als zodanig aangeboden. Wat er blijkbaar nu gebouwd is, zou dan in beginsel moeten voldoen (mits ook de vereiste ventilatie voorzieningen gerealiseerd zijn).

Het feit dat er ook sprake is van schimmel, doet mij toch meteen denken aan onvoldoende ventilatie.


Re: Garagevloer nat, schimmels aan plafond en spullen
Naam:
Leon (datum: 15-02-2024 14:18)

Mooiste oplossing blijft in ieder geval een (geventileerde en ge´soleerde) voorzetwand i.c.m. een ge´soleerd dak. De buitengevel blijft dan het regenjasje, de voorzetwand kun je gebruiken zoals je wil. Ik heb dit thuis ook (vrijstaande garage, onverwarmd). Het enige vocht dat je binnenhaalt is het (smelt)water dat van de auto of fiets afvalt. Dus ja, deze maand is de vloer wel nat (daar waar de auto staat). Maar ook dat is vrij eenvoudig op te lossen door met enige regelmaat water naar buiten te vegen bijvoorbeeld (iets wat ik zelf niet doe). Van vochtproblemen of zelfs schimmel is bij mij geen enkele sprake.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl