Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: kwaliteitsborger
Naam: P. vd Lindx, van nvt (datum: 04-02-2024 12:56)

Ik ben bezig met een vergunning voor een tijdelijke woonunit (2x 4,5x11 m) om in te wonen tijdens de grote verbouwing van mijn huis. Nu geeft de gemeente aan dat de vergunning bij de kwaliteitsborging moet worden ingediend? Ik krijg geen duidelijk antwoord waarom dit zo is. Wie heeft daar ervaring mee?
Reageer
Re: kwaliteitsborger
Naam:
Joost (datum: 04-02-2024 22:21)

niemand... de wet is per 1-1-2024 ingegaan.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bouwregelgeving/meer-toezicht-in-de-bouw-via-de-wet-kwaliteitsborging-voor-het-bouwen-wkb
Re: kwaliteitsborger
Naam:
Ron (datum: 05-02-2024 17:55)

Bij de inwerkingtreding van de Omgevingswet is het stelsel van kwaliteitsborging van toepassing op bouwactiviteiten die vallen onder gevolgklasse 1. Dat geldt alleen voor nieuwbouw (permanent of tijdelijk).

Het geld ook voor de tijdelijke bouw. U zult dus een onafhankelijke kwaliteitsborger moeten betrekken bij uw bouwplannen. Die moet toetsen of er gebouwd wordt volgens de regels van het bouwbesluit. U moet denk ik aangeven aan de gemeente wie u als onafhankelijke kwaliteitsborger betrekt bij uw plan. Ondanks de gepropageerde onafhankelijkheid van de borger is hij wel afhankelijk van uw betaling. ofwel u moet de kosten hiervan betalen. Tot zover onafhankelijkheid in Nederland. Dit is bovenop de legeskosten die gek genoeg niet lager worden ondanks dat de gemeente in beginsel minder controles meer verricht. We zijn weer opgezadeld met een papier tijger is mijn mening, wel een dure voor de uiteindelijke afnemer.
Re: kwaliteitsborger
Naam:
pino (datum: 05-02-2024 20:01)

Onafhankelijkheid wordt overschat.

Afhankelijkheid van een goed resultaat is een veel sterkere drijfveer om daadwerkelijk een plan inhoudelijk te controleren.


Re: kwaliteitsborger
Naam:
Frank , van adviesbureau (datum: 06-02-2024 08:48)

Er zijn diverse bureaus die al enige tijd bezig zijn met een traject van certificering als kwaliteitsborger en al gecertificeerd zijn, en die ook al diverse proefprojecten gedaan hebben voordat de wet in werking getreden is.
Bijvoorbeeld de bureaus die lid zijn van de Vereniging KwaliteitsBorging Nederland (VBKN). Zie daarvoor www.vkbn.nl en www.vkbn.nl/leden/
Probeer een kwaliteitsborger bij je in de buurt te vinden.
Re: kwaliteitsborger
Naam:
B. Dover (datum: 08-02-2024 10:08)

Een kwaliteitsborger dient gecertificeerd te zijn. Op dit moment zijn er slechts 45 bedrijven in Nederland gecertificeerd (zie: https://register.tlokb.nl/kb/). Je zult dus met een van deze bedrijven contact moeten zoeken.
Re: kwaliteitsborger
Naam:
P. vd Lindx , van nvt (datum: 08-02-2024 11:49)

Bedankt voor de reacties. Dit forum is duidelijker dan mijn gemeente
Re: kwaliteitsborger
Naam:
Roel (datum: 23-03-2024 19:24)

Ik meende dat dat bij een unit bij een bestaand huis niet van toepassing was. Omdat er al een woning staat. Als er op de kavel nog geen huis staat en je wilt daar een tijdelijke unit neerzetten dan wordt de unit het "hoofdgebouw" en dat het daarom wel moest..... maar welke halve zool deze regel bedacht heeft die moeten ze ook opsluiten.... tsjonge-jonge wat een belachelijke regel....
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl