Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: ventilatierooster in nieuwe pui?
Naam: Roel (datum: 31-01-2024 21:31)

een bestaande aluminium pui in een jaren 60 rijtjes woning(zonder vent.rooster in o.a. de sl.kamer die er achter o.a.achter zit) wordt vervangen door een kunststof pui. Is hier dan nu een ventilatierooster verplicht in de sl.kamer of is de draaikiep hier voldoende?
Reageer
Re: ventilatierooster in nieuwe pui
Naam:
pino (datum: 01-02-2024 19:38)

een ventilatie rooster in een raam is nooit verplicht.

de ventilatie van een ruimte moet aan de eisen voldoen maar dat wil niet zeggen dat de manier waarop je dit oplost is vastgesteld
Re: ventilatierooster in nieuwe pui
Naam:
Ron (datum: 02-02-2024 05:51)

Als ik het goed leest had u geen ventilatierooster en krijgt u deze in de nieuwe situatie ook niet.
Ik denk dat men bij deze vervanging uitgaat van rechtensverkregen niveau. De nieuwbouweisen gelden hier niet. Niet dat er bij nieuwbouw een rooster verplicht is. Wel dient er voldoende ventilatie in verblijfsruimtes zijn. ( slaapkamer is in dit verband een verblijfsruimte. de term slaapkamer kent de regelgeving niet
)
Re: ventilatierooster in nieuwe pui
Naam:
Jack (datum: 02-02-2024 09:37)

Zoals Ron al aangeeft; hier geldt "Rechtens verkregen niveau". Daarbij moet je tenminste voldoen aan aan de eisen ten tijde van de bouw, met als ondergrens de nu geldende eisen voor bestaande bouw. Een draaikiepraam zal daar doorgaans prima aan voldoen.

Het heeft echter als nadeel dat je mogelijk eerder tocht ervaart en je eigenlijk geen raampje open kunt laten staan als je niet thuis bent (ivm inbraak).
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl