Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Brandwerende meterkast
Naam: Wim schuldink, van Schuldink info service (datum: 03-12-2023 16:27)

Ik bezit sinds kort een appartement in een app.complex op Nivo 4. Vanaf de gang gezien ligt de meterkast niet in het app. Maar buiten het app. Voordat je naar binnen gaat heb je rechts een deur met daarachter de meterkast. Volgens het vvv bestuur is de brandveiligheid hiermee niet voldoende gezekerd. Voorstel is nu om van alle 90 appartementen de gevel van de voordeur naar voren te halen, zodat de meterkast inpandig wordt. Dit ivm brandveiligheid. En nu komt het ……kosten 4 ton voor 89 appartementen. Is er geen andere oplossing om een externe meterkast brandveilig te maken…en goedkoper.
Reageer
Re: Brandwerende meterkast
Naam:
P. Gianni (datum: 03-12-2023 18:07)

Wanneer zijn de appartementen gebouwd? En door wie in de vve is vastgesteld dat de situatie niet voldoet?
Re: Brandwerende meterkast
Naam:
Ron (datum: 04-12-2023 04:07)

4500 per appartement is nog best wel een hoop geld, maar wordt je appartement ook niet groter? dat is in principe ook waardevermeerderend. hoeveel m2 krijg je erbij ? of wisseld dit per appartement. ER zou daar dan ook een verdeelsleutel over gemaakt kunnen worden als de een meer toebedeeld krijgt.
Ik vraag mij toch af hoe het zit met de brandscheiding van uw woning. Je zou denken dat de opzet van meterkast gericht zou zijn om deze in een aparte brandcompartiment te plaatsen
Re: Brandwerende meterkast
Naam:
pino (datum: 04-12-2023 08:59)

Waarschijnlijk is die oplossing er best
Maar dan moet je die vraag aan een deskundige stellen die op de hoogte is met de exacte situatie.

Of het goedkoper wordt is een andere vraag en het heeft ook voordelen om je meterkast niet in de algemene ruimte te plaatsen.


Re: Brandwerende meterkast
Naam:
Jeroen (datum: 04-12-2023 11:05)

Dit ontwerp uitgangspunt is niet ongebruikelijk. Wat is het bouwjaar?

Verder is een vergunning nodig, dus deskundigen moeten er sowieso mee bezig ( ik ga ervan uit dat het bestuur niet ter zake deskundig is, en dus advies opvolgt).
Re: Brandwerende meterkast
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 05-12-2023 20:30)

Qua brandveiligheid is er geen reden de meterkast in de woning te plaatsen, de keuze voor via de hal toegankelijke mk wordt wel vaker gemaakt. Dat betekent wel dat er tussen die meterkast en de woning een brandscheiding aanwezig moet zijn.
Qua electraleidingen gaat dat meestal wel goed, omdat die in de betonnen vloer lopen. Voor de grote leidingen, bijv. gas en water, kan het zijn dat er nog wat extra voorzieningen nodig zijn.

De leidingen die vertikaal tussen de meterkasten lopen, hoeven waarschijnlijk niet brandwerend te zijn afgewerkt (die liggen samen met de hal in één brandcompartiment. Het is wel aan te raden de leidingen in ieder geval rookdicht uit te voeren.

Re: Brandwerende meterkast
Naam:
Jack (datum: 07-12-2023 16:59)

Het lijkt ook mij een ongebruikelijke aanpassing. Probeer inderdaad 'ns te achterhalen hoe dit advies tot stand is gekomen en door wie?

Voor een betere beoordeling op dit forum zou meer informatie (aangevuld met tekening en/of foto) erg welkom zijn.

Los van de bouwkundige kosten krijg je waarschijnlijk ook nog extra kosten voor het aanpassen van de aansluitende wand- en vloerafwerking binnen?
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl