Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Pijpjes over erfgrens belemmerde verande bouw
Naam: Harmen (datum: 13-09-2023 21:49)

Ik woon in de binnenstad en heb vergunning om een stuk aan te bouwen tussen 2 bestaande woningen in. Alle woningen om mij heen hebben 2 verdiepingen en een kap, ik 1 verdieping en geen kap. Dat gat mag ik nu dus volbouwen.
Binnen de VvE is dit goedgekeurd.

Echter, om de wanden van de aanbouw te plaatsen, moet ik strak tegen de bestaande muren bouwen (zoals op vergunde tekening) maar daar hangen pijpjes van de buurman.

Deze pijpjes hangen dus boven mijn erf/perceel. Ik heb de buurman meermaals gevraagd deze weg te halen, en deze weigert vooralsnog hard. Ook ben ik - met zijn toestemming - wezen kijken of ik het desnoods zelf kon doen maar omdat het echt een ingreep door zijn woning is, wil ik daar eigenlijk niet aan beginnen (klussen in andermans woning).

Kan ik de buurman 'vorderen' deze pijpjes weg te halen.
Ik woon hier zelf nu sinds 2016, dus heb geen idee of die pijpjes er al langer dan 20 jaar zitten (verjaring) maar neem aan dat de eventuele bewijslast daarvoor bij de buurman ligt.

Ik zou hier uiteraard nooit moeilijk over doen, maar op dit moment dreigt het mijn bouw stil te leggen.

Bijlage: Screenshot 2023-09-13 at 21.51.26.jpg Reageer
Re: Pijpjes over erfgrens belemmerde verande bouw
Naam:
Thomas (datum: 14-09-2023 07:34)

Uw architect heeft hier geen rekening mee gehouden bij het ontwerp? Het lijkt erop dat u pas aktie onderneemt op het moment dat u zover bent tijdens de bouw.
Normaal is dat de bouwer met een voorstel voor oplossing komt, met goedkeuring van de eigenaar.
Het linker pijpje begrijp ik niet goed wat ik zie op de foto. Het rechter pijpje lijkt me aanpasbaar door de hwa naar de kopgevel te verplaatsen. (Nb als ik buurman - eigenaar zou zijn, had ik wel als voorwaarde dat dit door een erkende aannemer wordt uitgevoerd)
Re: Pijpjes over erfgrens belemmerde verande bouw
Naam:
pino (datum: 14-09-2023 16:07)

Laat het oplossen door de loodgieter/aannemer voor jouw kosten
En ga als het klaar is ruzie maken met je buren oven hun bijdrage in deze kosten.

Gewoon afzagen is ook een optie maar daar krijg je zelf waarschijnlijk ook last van dus dat raad ik je niet aan.

Als je het vooraf wilt regelen en zij wensen niet mee te werken ben je zo een jaar verder
Re: Pijpjes over erfgrens belemmerde verande bouw
Naam:
Jack (datum: 14-09-2023 17:25)

Met 'vorderen' maak je zeker geen vrienden. Jij wilt (ver)bouwen, dus alleen maar zeggen wat niet mag of wat wel moet gaat m.i. niet werken en kost bovendien veel tijd (en ergernis).

Linkerfoto lijkt een zwart muurrooster (ontluchting?) met daarnaast een condensafvoer van 'n droger o.i.d?? Meest praktische oplossing voor jou is dat dit dakdoorvoeren worden; door het dak van de buurman.

Situatie rechterfoto is wat lastiger; aansluiting regenpijp op de kop lijkt niet te passen omdat de goot niet zo ver oversteekt. Wel voldoende om jou in de weg te zitten overigens. Misschien stukje metselwerk aanpassen?

Mijn inziens heb je voor beide situaties twee opties;
1) je laat het zitten zoals het zit en je 'bouwt' er omheen;
2) vraag jouw aannemer/installateur een kostenopgave om het aan te passen zoals het voor jou het meest gunstigst zou zijn. Leg dit voor aan de buurman en stel een bijdrage (of gehele vergoeding) van de kosten voor.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl