Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: wel of geen BMI
Naam: Robert (datum: 29-08-2023 10:35)

Het gaat om 4 opslagloodsen (naast elkaar gelegen) die elke een afzonderlijk brandcompartiment zijn met een gebruiksoppervlakte < 2500m2. In de brandscheidingen zijn 3 schuifbranddeuren gemaakt zodat heftrucks van de ene loods naar de andere loods kunnen rijden. De schuifdeuren zijn niet bedoeld als vluchtdeur. Vanuit alle loodsen kan je via diverse nooddeuren het aansluitende terrein bereiken en vandaar naar de openbare weg. Er werken 3-5 personen in de loods voor laden en lossen.Volgens bijlage 1 van brandmeldinstallaties moet er bij een industriefunctie > 2500m2 een niet automatische brandmeldinstallatie worden aangebracht.Volgens artikel 6.20 lid 1 a.

de gebruiksoppervlakte van de gebruiksfunctie of de totale gebruiksoppervlakte aan gebruiksfuncties van dezelfde soort in het gebouw voor zover die gebruiksfuncties op eenzelfde vluchtroute zijn aangewezen groter is dan de in deze bijlage aangegeven grenswaarde;Gelet op het tweede gedeelte van zin a hoeft er naar mijn mening geen BMI worden toegepast omdat de loodsen < 2500m2 en onafhankelijk van elkaar kan worden gevlucht of moet ik elke loods toch bij elkaar optellen als één gebruiksfunctie?
Reageer
Re: wel of geen BMI
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 29-08-2023 11:00)

Qua bouwbesluit mag je dat zo interpreteren ja. Maar zijn er nog andere situaties dan 'brand' te bedekenken waardoor je graag zou willen dat de gebruikers gaan ontruimen? Of dat ze de tussendeuren dicht zouden willen laten vallen?
Re: wel of geen BMI
Naam:
Leon (datum: 29-08-2023 11:42)

@J. Bolte
Dat maakt toch niet uit? TS geeft aan dat elke loods geheel zelfstandig kan opereren, ook met vluchten, wanneer de tussendeuren gesloten zijn. Die worden alleen gebruikt als 'sluiproute' tussen die loodsen.
Re: wel of geen BMI
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 29-08-2023 12:26)

Klopt, daarom zei ik ook al dat het van het Bouwbesluit prima mag. Maar dat is je minimum. Het kan dus zo zijn dat je opdrachtgever dan nog wat extra wensen heeft, om bijvoorbeeld een BHV-organisatie aan te kunnen kleden, of om te zorgen dat een beginnende brand toch snel genoeg wordt gedetecteerd om nog uit te kunnen maken. Of dat je mensen vanwege de soort van opslag bij een brand toch snel het gebouw uit wilt hebben.

De bouwregelgeving is er niet om je bezit of inventaris te beschermen, of je bedrijfsrisico's af te dekken. Daar moet je zelf nog wat verder over nadenken.


Re: wel of geen BMI
Naam:
Jack , van SenS (datum: 29-08-2023 12:41)

Zie ook de vraag (incl. reacties/discussie) op dit forum van 12-12-2022 met als titel 'brandmeldinstallatie'.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl