Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Sommering van gebruiksoppervlakte toegankelijkheidssector
Naam: Ben (datum: 24-08-2023 15:39)

Is het bij artikel 4.24 de bedoeling dat ik alle GO-oppervlaktes die onder lid 3 vallen bij elkaar optel of worden alle oppervlaktes inclusief de gebruiksfuncties die onder lid 4 vallen meegeteld?

"Waarvoor dit voorschrift geldt" lijkt te insinueren dat enkel de gebruiksfuncties die onder het betreffende lid worden opgeteld. Voorbeeld:
Een industriefunctie van 800m heeft op de verdieping een winkelfunctie van 120 m. Dient de winkelfunctie dan ook in een aanwezigheidssector te liggen.
Reageer
Re: Sommering van gebruiksoppervlakte toegankelijkheidssector
Naam:
Jack , van SenS (datum: 24-08-2023 16:29)

Zie de toelichting bij artikel 4.24: je telt alleen de gebruiksfuncties waarvoor het derde lid geldt bij elkaar op.

Beschouwd vanuit "toegankelijkheid" lijkt het mij persoonlijk logischer de winkelfunctie sowieso op de begane grond te situeren. Maar dat hangt ook een beetje samen met o.a. het daadwerkelijk gebruik en de doelgroep.
Re: Sommering van gebruiksoppervlakte toegankelijkheidssector
Naam:
Jack , van SenS (datum: 24-08-2023 16:48)

In het BBL (Besluit Bouwwerken Leefomgeving, ofwel de 'opvolger' van het Bouwbesluit m.i.v. 2024) verandert wel wat v.w.b. dit onderwerp. Die 800m voor industrie wordt bijv. 400m n er wordt voor bijna alle gebruiksfuncties naar hetzelfde lid verwezen. Misschien moet/mag je het dan naar rato verrekenen? Zo goed heb ik me er nog niet in verdiept... );
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl