Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Aantal liften in senioren gebouw
Naam: Michel de Lange, van Majeur consultancy (datum: 11-08-2023 11:46)

Is 1 lift voldoende voorziening voor een appartementencomplex voor senioren?
Het betreft hier een complex met een aantal buurtvoorzieningen en op de 3 bouwlagen erboven appartementen voor senioren.

Het gebouw (een oud schoolgebouw) is in 2000 verbouwd tot de huidige functie. Daarbij is een kleine lift in het trappenhuis ge´nstalleerd met behoud van de trap.
Reageer
Re: Aantal liften in senioren gebouw
Naam:
pino (datum: 11-08-2023 12:46)

Voor appartementen zijn er vanuit het bouwbesluit geen aanvullende eisen voor zelfstandig wonende oudere.

Wil niet zeggen dat je die niet kan treffen.
Het is vrij logische om voorzieningen mee te nemen voor langer zelfstandig wonen als je je speciaal op oudere richt met een pand

Re: Aantal liften in senioren gebouw
Naam:
Alfred (datum: 14-08-2023 11:59)

Het aantal is in beginsel de verantwoordelijkheid van de opdrachtgever (VvE) voor het bouwplan. In de praktijk zijn meer liften veelal gewenst, totdat er gekeken moet worden naar de kosten voor het meerjarenonderhoudsplan en de vervanging van deze liften... dan wil menig VvE met minder liften...

Wat is een kleine lift? is dat zo'n easylift? voldoen die wel aan het bouwbesluit qua
Re: Aantal liften in senioren gebouw
Naam:
Jack , van SenS (datum: 15-08-2023 13:57)

Het is (en was ook bij de verbouw in 2000) bestaande bouw; daarvoor gelden sowieso minder zware eisen dan bij nieuwbouw.

De 'gebruiksfunctie' v.w.b. de appartementen is woongebouw. De vermelding dat het voor senioren is, wil nog niet zeggen dat het ook specifiek 'woonzorg' o.i.d. betreft. Omdat er (al dan niet toevallig) veel senioren wonen, betekent niet dat er vanuit het Bouwbesluit meteen aanvullende eisen gelden. Bijvoorbeeld: zelfs bij nieuwbouw mag de loopafstand van de toegang van een woonfunctie tot de toegang van een lift max. 90m bedragen.

Als de doelgroep senioren betreft, dan is het aan de verhuurder (of vvE) om aanvullende voorzieningen te treffen, die niet bij voorbaat op grond van (bouw)regelgeving zijn vereist.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl