Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Kelder waterdicht maken
Naam: ivo (datum: 23-07-2023 17:34)

Hopelijk kunnen jullie mij helpen..
Onder een oud pand (bouwjaar medio 1895) bevindt zich een kelder van ongeveer 20 vierkante meter. Het lijkt zo te zijn dat er scheuren in de keldervloer zitten waardoor er steeds grondwater of regenwater naar boven komt. De kelder is erg vochtig en bij slecht weer staat er steeds opnieuw weer een laag water. Er is een offerte gemaakt maar dan kom je uit op een bedrag van ongeveer 10K, wat ons erg deed schrikken.
De nu genoemde opties zijn:
- 2 componenten cementgebonden coating als systeemafdichting in combinatie met een gemodificeerde vezel mortel.
En
-Om de aangegeven wanden en de vloerte bekuipen. Dat houdt in dat ze de wanden en vloer (indien nodig) schuren, afwerken met 2 componenten hars en daarna met een witte topcoating te behandelen. De wanden en vloer worden (indien nodig) geschuurd en met hars afgewerkt.

Heeft iemand ervaring met bepaalde materialen en/of toepassingen? Eventueel iets wat ook door onszelf toe te passen is, zodat het de kosten wat drukt.
Reageer
Re: Kelder waterdicht maken
Naam:
ron (datum: 25-07-2023 14:21)

Wat zijn de oorzaken van de scheuren, ik denk dat die nog niet weggenomen zijn met het aanbrengen van een 2 componentenhars. scheuren alleen in de vloer (opwaardse druk grondwater misschien? of is er niet of nauwelijks druk van onderaf. vraag is wat de oorzaak van de scheuren dan zijn. misschien krimpscheuren die er al van oudsher inzitten. ik zou me focussen om de reden van de scheuren waardoor lekkage. Het heeft namelijk weinig zin een binnenband van fiets te lappen als de punaise in de buitenband blijft zitten.

Re: Kelder waterdicht maken
Naam:
Michiel Meinema , van bouwfyscia meinema (datum: 31-07-2023 11:32)

Ik zou me ook zorgen maken hoe permanent die gekozen verbeter maatregelen zijn.
Re: Kelder waterdicht maken
Naam:
Jack , van SenS (datum: 15-08-2023 10:34)

U schrijft: "Het lijkt zo te zijn dat er scheuren in de keldervloer zitten ...".

Is dat een vermoeden of kun je vaststellen dat dát de oorzaak van de lekkage is? Zaten die scheuren er altijd al? Is er in de loop van de tijd iets veranderd aan het pand of in nabije omgeving wat die scheuren veroorzaakt zou kunnen hebben?

Eens met vorige reacties; los eerst het probleem van de scheuren op. Verzadigde en/of poreuze steenachtige constructies kun je prima behandelen tegen vocht, maar een scheur die groter wordt trekt zich daar weinig van aan ...
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl