Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Klagende buren
Naam: Simon Kraak (datum: 19-07-2023 16:23)

We hebben een schuur 15 jaar laten bouwen .
In samenspraak met de buurman die daar zijn bedrijfsruimte heeft.
Na 15 jaar heeft hij het pand verkocht aan een nieuweling.
Deze begint te klagen dat zij niet bik de draagbalken kan komen .
Maar de eerste eigenaar heeft de draagbalken dichtgesmeerd met stenen en cement .
Wij zitten 10 cm van hun muur af .
Ze krijgen de balken er niet uit omdat dr vorige rigenaar deze heeft vast getimmerd aan een lat onder de goot .
Zij moeten dit via hun binnenkant los halen , en willen dat wik meebetalem hier aan .Zie foto gasbetonblokken staan 10 cm van hun muur af .
Dit is 15 jaar geleden gebouwd , i.o.m. de vorige eigenaar .


5

Bijlage: 16897768237866788566960531474013.jpg Reageer
Re: Klagende buren
Naam:
pino (datum: 19-07-2023 19:08)

Wat zien we pressies op die foto?
uit u verhaal maak ik op dat er twee schuren bijna tegen elkaar staan en ruimte er tussen aan de kopsekant is dichtgemaakt.

als een van bijde wordt gesloopt of vervangen zie in geen reden waarom de andere eigenaar zou moeten bijdragen in de kosten.

Of zijn er ook gemeenschappelijke onderdelen zoals bijvoorbeeld de goot
bij zoiets is het niet verkeerd om de kosten voor dat onderdeel samen te dragen en eventueel de nog resterende levensduur van de huidige goot in de verdeelsleutel te verwerkenRe: Klagende buren
Naam:
Jack , van SenS (datum: 18-08-2023 09:48)

Ik mis een concrete vraag, maar blijkbaar vraagt u zich af of het reel is dat u bijdraagt in de kosten. Dat is lastig te beoordelen als we niet weten wat er in het verleden is afgesproken m.b.t. bijv. onderhoud, regenwaterafvoer, etc. Het is daarnaast ook niet duidelijk waar de eigendoms- en/of perceelsgrens ligt.

Het verhaal en foto roepen extra vragen op. Ik neem aan dat de foto destijds tijdens de bouw is genomen? Ik kan niet goed beoordelen waar ik naar kijk op deze foto; is het n muur, waarvan de bovenste lagen in vuilwerk zijn opgetrokken of is het uw nieuwe muur (van destijds) op de voorgrond en de bestaande muur van de buren daarachter?

Ik vermoed dit laatste. In dat geval is het mogelijk dat uw muur destijds in de plaats gekomen is van de buitenafwerking van de schuur van de buren. Ik kan me nl. niet voorstellen dat die muur er uitzag zoals het gedeelte wat nog zichtbaar is.

Los van voorgaande; als dit destijds in overleg zo is gebouwd (daarvan hebben we alleen uw woord), dan moet de nieuwe buur het zelf oplossen en bekostigen. Bovendien kun je die balken m.i. ook gewoon via de binnenzijde van zijn schuur loshalen. Denk aan een reciprozaag met flexibel zaagblad, waarmee je of de balken zelf of de spijkers doorzaagt.

Maar 'pin me er niet op vast', mijn reactie is gebaseerd op redelijk wat aannames.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl