Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Gezamelijke dakgoot
Naam: Miranda (datum: 15-07-2023 14:33)


Ik woon in een huis (koopwoning) waarbij we met 4 huizeneen gezamelijke dakgoot hebben. De overige huizen zijn huurwoningen.

Mag de afvoer van een gezamelijke dakgoot uitmonden op mijn grond of moet de afvoer uitmonden op de erfgrens?Groet Miranda
Reageer
Re: Gezamelijke dakgoot
Naam:
pino (datum: 16-07-2023 11:48)

Was jouw huis eerst ook huur?

in principe moet elk erf zijn eigen water afvoeren.
Maar als het vroeger allemaal huur was kan het zijn dat het destijds wel klopte

staat er iets in je koopcontract?
Is het relatief eenvoudig anders te regelen?

Re: Gezamelijke dakgoot
Naam:
Jack , van SenS (datum: 18-07-2023 09:31)

Slecht één afvoer voor vier woningen lijkt me sowieso weinig. Veiligheidshalve gaat men m.i. meestal van twee afvoeren uit, voor het geval er een verstopt raakt.

Met 'uitmonden op mijn grond' krijg ik de indruk dat de afvoer niet is aangesloten op de riolering; maar dat lijkt me onwaarschijnlijk. Mocht dat toch wel het geval zijn, dan zou ik zeker eens met de andere eigenaren gaan praten en voorstellen dat ieder een eigen afvoer aan zijn/haar deel van de goot laat maken, en vervolgens op het eigen perceel laat uitmonden.

Ook als de afvoer op jouw perceel wél is aangesloten op de riolering, zou ik aan de andere eigenaren voorstellen dat ieder dat voor zich regelt. Zal wel wat lastiger zijn, want mogelijk ligt er geen riolering waar de afvoer op aangesloten kan worden.

Zoals reeds opgemerkt; wellicht is er iets over vastgelegd in koopcontract(en)? In dat geval is het misschien lastiger iets af te spreken. Mogelijk is er destijds niet aan gedacht. Je kunt op z'n minst verwijzen naar Burgerlijk Wetboek: dat ieder erf voor eigen afvoer moet zorgen.
Re: Gezamelijke dakgoot
Naam:
Senior (datum: 18-07-2023 13:05)

Allemaal vragen, maar de TS schitterend door afwezigheid…
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl