Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Isolatiefolie verkeer
Naam: Veronika (datum: 30-06-2023 20:27)

Goedemiddag,

Ik zou u graag een niet-standaard vraag willen stellen. Vorig jaar heb ik een 2e verdieping laten bouwen in mijn woning. Achteraf gezien bleek dat er een grove fout was gemaakt door de aannemers. De bovenste laag van de folie was niet correct geplaatst. Dit had volgens het architecten plan een dampdoorlatende folie moeten zijn, maar het tegenovergestelde is geplaats in mijn woning, namelijk een dampremmende folie... Op het moment dat dit boven water kwam werd bij verteld dat het dak(panelen) en de bovenste laag van het multiplex geopend moest worden zodat de folie vervangen kon worden voor wél de juiste folie. Als dit niet gebeurd zal over 3 á 4 jaar het huis volledig onder schimmel komen te zitten waardoor het huis skelet (balken) gaat rotten en in elkaar kan storten. Dit zou dus komen door precies de verkeerde werking van de folie.
Als het om een ombouw zou gaan om dit probleem op te kunnen lossen, zou het om een trapezium vorm ombouw gaan; de zijkanten en eventueel de gevels. Dit is erg vuil werk en ik ben zelf opzoek naar een minder traumatische (en minder dure) oplossing van dit probleem doordat mijn budget vrijwel op het minimum is nu door de verbouwing. De huidige aannemer die de fout had gemaakt lokt alleen ruzie uit en wil niks oplossen. Een rechtbank is ook geen optie in dit geval...

Alvast bedankt voor uw advies,
Veronika

Bijlage: IMG-20220708-WA0017.jpeg Reageer
Re: Isolatiefolie verkeer
Naam:
Alfred (datum: 01-07-2023 00:34)

En wat is nu precies de vraag?


Volgens mij moet u bij de aannemer zijn. Indien u een architect met bouwbegeleiding heeft ingeschakeld, dan kan die persoon het oplossen. De aannemer moet immers opleveren volgens opdracht (ik neem aan dat dit goed is beschreven). Laatste termijn pas betalen nadat deze fout is hersteld. Indien al opgeleverd is, schakel dan eventueel rechtsbijstand in.
Re: Isolatiefolie verkeer
Naam:
ron (datum: 01-07-2023 06:16)

wie heeft de ontdekking van de verkeerde folietoepassing gedaan. degene heeft namelijk wel enige kennis van de materie, of heeft zich er beter in verdiept. ogenschijnlijke een betere dan de gecontracteerde? aannemer.

als leek lijkt me dat een dergelijke constatering niet zo snel gedaan zal worden.

Re: Isolatiefolie verkeer
Naam:
ron (datum: 01-07-2023 06:20)

wat voor materiaal is er nu uiteindelijk toegepast als afwerking aan de buitenzijde.

als dit met bitumen beplakt is zou u het zelfde effect gehad hebben als nu met de dampremmende folie.
Re: Isolatiefolie verkeer
Naam:
Veronika (datum: 01-07-2023 07:27)

Boven (platte gedelte ) wel met bitum afgewerk. Zijkanten -met golfplaten. ik zoek naar oplossing -(geen tips wie het moet verbeteren of wat stond in contract) degene die heeft het ontdekt heeft een oplossing bedacht -4 ventilatie brengen op elke kan.-twee beneden en 2 boven. Dat wordt spouw beetje geventileerd en eventueel voorkomt probleem met schimmel. Maar op zo manier 's winter heb koude lucht in spouw ...en als gevolgd -heel koud binnen.
Re: Isolatiefolie verkeer
Naam:
pino (datum: 01-07-2023 08:46)

hoe ver ben je nu met bouwen?

Is er aan de binnenzijde ook een dampscherm aangebracht?

Re: Isolatiefolie verkeer
Naam:
pino (datum: 01-07-2023 12:05)

ik zie overigens geen tape zitten
dus echt dicht zal die folie ook niet zijn
Als er binnen wel een goed dicht scherm is aangebracht zal het m.i. niet zo veel uit maken ten opzichten het platte gedeelte waar bitumen op komt.

om heel eerlijk te zijn begrijp ik niet waarom de architect geen geďsoleerde dakplaten heeft voorgeschreven.
isolatie aan de binnenzijde is altijd minder aangezien je dan zwak moet ventileren in de spouwRe: Isolatiefolie verkeer
Naam:
r.r. (datum: 02-07-2023 14:41)

Ventilatie kan bijdragen aan een goede oplossing. Mits aan de koude zijde.
Re: Isolatiefolie verkeer
Naam:
Veronika (datum: 03-07-2023 14:37)

Ze wilden eventueel een ventilatie plaatsen in het spui gedeelte (2 aan elke kaant) aan de onderkant(binnen zuigen van de lucht) voor en aan de bovenkant(naar buiten halen van de lucht), maar ze waren bang dat het tijdens de winter dan erg koud zou zijn in het huis zelf..
De bouw is overigens al ren half jaar klaar. Iemand vroeg daarnaar in de bovenste comments.
Re: Isolatiefolie verkeer
Naam:
Leon (datum: 03-07-2023 16:22)

Via een forum kom je hier niet uit, je moet het probleem leggen bij degene die de fout begaan heeft. Desnoods afdwingen via de rechterlijke macht. Is er een partij die namens jouw directievoering/toezicht heeft gedaan? Ik zou het via die partij spelen en/of rechtsbijstand inschakelen indien mogelijk.
Re: Isolatiefolie verkeer
Naam:
pino (datum: 03-07-2023 19:52)

oke het pand is dus reeds klaar en in gebruik.

Is er aan de binnenzijde een goed dicht afgeplakt dampscherm aangebracht?

Re: Isolatiefolie verkeer
Naam:
Jack , van SenS (datum: 07-07-2023 16:59)

Uw reactie "ik ben op zoek naar oplossingen en geen tips van wie het moet verbeteren of wat staat er in het contractie" is 'n beetje dubbel. Het lijkt alsof u zich erbij neer heeft gelegd dat het tot een oplossing komt. Maar, als de folie goed is omschreven en/of getekend dan heeft die aannemer gewoon een fout gemaakt die m.i. op zijn kosten moet worden verholpen. Daar zou ik op z'n minst met rechtshulp toch eens naar kijken.

We kunnen nu mogelijke oplossingen aandragen, het is echter maar zeer de vraag of dat voldoende resultaat oplevert; misschien slechts een paar jaar uitstel tot genoemde problemen alsnog de kop opsteken.

Er wordt voorgesteld enkele ventilatie openingen aan de boven- en onderzijde te maken, maar als ik de foto bekijk dan moet je m.i. rekenen op enkele openingen per vak (daarmee bedoel ik tussen de verticale regels) in plaats van in totaal aan de gehele boven- of onderzijde. De opmerking m.b.t. extra koude begrijp ik niet helemaal, want de nieuwe ventilatieopeningen komen toch aan de 'koude' kant van de isolatie?
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl