Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: plavond scheef keuken
Naam: Toortsen (datum: 06-06-2023 12:02)

Nieuwbouwwoning Plegt Vos onder bouwgarantie.
Onze keuken 5 meter is geplaatst, bij oplevering maakte ik de opmerking, is de keuken wel recht geplaatst, de mannen van het keukencentrum lieten mij met de waterpas zien dat de keuken recht was.
Vol trots lieten wij onze keuken aan iedereen zien, maar iedereen zegt de bovenkastjes zijn scheef geplaatst. We hebben dus nogmaals het keukencentrum laten komen, en die hebben ons laten zien dat ons plafond van rechts naar links over 5 meter 1.3 cm scheef loopt . het antwoord van Plegt vos is :
Elk prefab beton element is uniek en kan daardoor afwijken in lengte,hoogte,toog of dikte. Wel door de ervaringen van de leverancier en ons houden we rekening met toleranties als de ontwerpmaten. en tav montage als principe details met stelruimten..
en afgewerkte afwerkvloer of plafond komen helaas dit soort afwijkingen in voor. We vinden het vervelend dat genoemde toleranties zichtbaar zijn met de inrichting. maar helaas zijn dit feiten. en komt in de bouw voor. Kunnen we hier nog wat mee? of is het inderdaad de toegestane afwijking?

Bijlage: WhatsApp Image 2023-06-06 at 12.03.59.jpeg Reageer
Re: plavond scheef keuken
Naam:
Thomas (datum: 06-06-2023 13:03)

Dit had je bij de oplevering moeten aangeven als gebrek (en eventueel deel van de laatste termijn vasthouden).

Re: plavond scheef keuken
Naam:
Toortsen (datum: 06-06-2023 13:10)

We hebben inderdaad 3 maanden om fouten of gebreken aan te geven, die zijn nog niet om, volgens mij begreep ik dat na die 3 maanden , als de aannemer zich houd bij dit antwoord, ik de klacht bij bouwborg neer kan leggen, en inderdaad 5% inhouden van het laatste bouwdepot. mijn vraag is echter. sta ik in mn recht, of valt dit onder geaccepteerde normen 13mm over 5 meter
Re: plavond scheef keuken
Naam:
ron (datum: 06-06-2023 14:45)

de aannemer heeft 3 maanden tijd om de opleverpunten op te lossen, daarnaast heeft u in die tijd de gebreken die opduiken (die dus niet zichtbaar waren bij oplevering te melden) Ik ben bang dat u afhankelijk ben van de coulance van de aannemer. die klinkt niet zo coulant door te schermen met de normen van een ruwbouwproduct. Het is daarom ook van belang dat zichtbare gebreken bij oplevering gemeld worden.
als ontwikkelende regionale bouwer laten wij dergelijke onvlakheden, die er altijd zullen zijn, wel minimaliseren. De gemiddelde bouwer gaat daar meestal anders mee om. Het zijn namelijk extra kosten die in de regel niet opgenomen in de begroting.

ik vermoed dat u ook bot vangt bij de garantstellende partij woningborg, of swk. het betreft namelijk een esthesisch verhaal. het is geen constructieve danwel technisch mankement.
Re: plavond scheef keuken
Naam:
Toortsen (datum: 06-06-2023 15:05)

Ja, was er al bang voor. Bij de oplevering was de keuken er nog niet, en toen viel het niet op, het valt nu pas op nu de keukenboer de keuken heeft geplaatst. we zullen het er mee moeten doen. bedankt voor de reacties.
Re: plavond scheef keuken
Naam:
Leon (datum: 06-06-2023 15:11)

Los van de normen en/of wat je zou moeten accepteren: wat verwacht je dat de oplossing is? Dat de aannemer even langskomt om de verdiepingsvloer waterpas te leggen?
Re: plavond scheef keuken
Naam:
Leon (datum: 06-06-2023 15:20)

Daarbij (even een stukje parktijkervaring): hoe nauwkeurig hebben die keukenlieden die afwijking bepaald? Een waterpas (met zo'n bel) laat ook altijd enige foutmarge toe. En hoe langer de afstand, hoe groter de afwijking dan wordt. Als vervolgens zowel plafond als keuken net niet waterpas zijn (maar allebei in verschillende richting) dan oogt het al gauw niet best. Mijn persoonlijke advies zou zijn (op basis van wat ik hier nu kan beoordelen): bovenkastjes iets bij laten stellen zodat ze redelijkerwijs nog wel waterpas hangen maar iets meer de richting van het plafond volgen. Zuiver waterpas of te lood bestaat niet in de praktijk, dat is uitsluitend op papier (of in de computer). En dat betekent soms dat als je mooi werk wil leveren, je niet alleen naar je eigen waterpas moet kijken maar ook de relatie zoeken tot omliggende bouwdelen.
Re: plavond scheef keuken
Naam:
pino (datum: 06-06-2023 17:19)

13mm over 6 meter valt zonder meer onder de tolerantie van de ruwbouw.

Het is de schone taak van degene die de keuken plaatst om dit soort dingen in overleg met de klant op te lossen in plaats van stomweg de zaak waterpas te zetten.Re: plavond scheef keuken
Naam:
Jack , van SenS (datum: 07-06-2023 09:12)

Misschien ligt het aan de foto (of aan mij), maar eerlijk gezegd vind ik het op de foto reuze meevallen. Zoals pino al opmerkt; 13mm over 6m is vwb ruwbouw niet schokkend.
Re: plavond scheef keuken
Naam:
Joost (datum: 07-06-2023 09:58)

toevallig laatst een soortgelijke casus gehad. Daarbij is het tot een rechtzaak e.d. gekomen. met contraexpertises en de hele bedoeling. Duizenden euro;s gekost.

De vloer had daarbij nog grotere doorbuiging. conclusie: de toleratie is niet te groot. dit valt binnen de nieuwbouwmarges en e.e.a. is in goed overleg prima op te lossen door de afbouwers.
Re: plavond scheef keuken
Naam:
a (datum: 07-06-2023 10:31)

Ik denk niet dat het aan de vloer ligt maar aan de oplegging op de muur. Die was niet vlak. Ik vind het op de foto wel meevallen maar natuurlijk niet optimaal. Enige oplossing is uitvlakken door te pleisteren.


Re: plavond scheef keuken
Naam:
Leon (datum: 07-06-2023 11:16)

@a
Dat betwijfel ik, dan had je wel meer onderling verschil tussen de platen gezien. Waarschijnlijk is het een volledig prefab betonnen casco. Begane grond wand (buitenblad of bouwmuur) net niet waterpas gesteld en doorstapelen maar. Wellicht is het al begonnen in de fundering of bij de begane grondvloer, wie zal het zeggen. Pleisteren kan, maar is ook nog een kunst om dat mooi te maskeren. Ik zou het zoeken in de bovenkastjes.
Re: plavond scheef keuken
Naam:
pino (datum: 07-06-2023 20:32)

Het kan ook prima een beetje scheef gezakt zijn tijdens de bouw.

Alles moet nog op spanning komen en dergelijke.

Als de tegels er al zaten zijn die m.i. overigens bepalend voor het stellen van de keuken.
je vilt bij dergelijke kleine tegeltjes niet dat er verschil is t.o.v. het blad.


m.i. is het niet de scheefstand maar het gebrek aan overleg tijdens het plaatsen van de keuken waar het probleem zit.

Re: plavond scheef keuken
Naam:
B. Dover (datum: 08-06-2023 13:35)

13mm. over 6m. vind ik voor een projectmatig gebouwde woning ook niet heel schokkend.

Ik zou beginnen met het plafond en de kastjes beide eens goed op te meten om zo vast te stellen waar de afwijking precies zit. Grote kans dat beide enigszins schuin zijn.

Als het de kastjes zijn dan is dit gemakkelijk bij te stellen.

Is het het plafond dan is mijns inziens de enige manier om een verlaagd plafond aan te brengen. Dit gaat echter ten koste van de vrije ruimte in de keuken (ongeveer 3cm. op het laagste punt) en je moet goed kijken hoe dit verlaagde plafond gaat aansluiten bij de buiten kozijnen en de aansluiting met andere ruimten.
Re: plavond scheef keuken
Naam:
pino (datum: 13-06-2023 18:28)

Ik vind die scheefstand ook niet schokkend in een villa of iets dergelijks

Als je problemen hebt met zettingen en vervormingen van je materialen in combinatie met eventueel een beperkte meet foutjes moet je zorgen dat je de ruwbouw elementen zo afwerkt dat je dit kan compenseren

Re: plavond scheef keuken
Naam:
Leon (datum: 14-06-2023 10:10)

Ik vraag me hier ook af of we wel de volledige keuken zien. Er wordt gesproken over 5 meter, wat we op foto zien is nog niet de helft. Hangt daar wellicht ook nog een deel van de bovenkastjes?
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl