Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Buitentrap
Naam: Visser, van Ter Steege (datum: 30-09-2022 17:00)

Op een hellend terrein willen wij enkele gestapelde appartementen (3 beuken breed en 3 lagen hoog) bouwen. Het maaiveld met de 3 toegangsdeuren naar de appartementen op de begane grond ligt vlak (voldoet aan drempeleis 20mm). De verdiepingsappartementen zijn via een bordes met buitentrap vanaf dit zelfde maaiveld toegankelijk.
Het maaiveld ligt echter 1,3m1 boven de weg en kan alleen bereikt worden via een luie trap (met fietsgoot). Mag dit conform BB?
(De helling van de openbare weg is groter dan de eisen die aan een hellingbaan voor toegankelijkheid wordt gesteld.)

Bijlage: 8 app zonder kelder - GEVELS - v12.pdf Reageer
Re: Buitentrap
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 04-10-2022 15:13)

Je moet kijken waar je BB-artikel een eis aan stelt. De meeste gaan over het 'aansluitend terrein' en houden daar op. Maar wanneer je bijvoorbeeld kijkt in de begripsomschrijving van 'vluchtroute', moet die eindigen op een 'veilige plaats', en ondertussen over vloeren, trappen en hellingbanen voeren. Daarnaast zegt 2.102 lid 1 dat die vluchtoute nog eens wordt verlengd tot de openbare weg.

Voor specifiek dat artikel zou je dus kunnen stellen dat trappen die je tegenkomt moeten voldoen aan bouwbesluit, ook de terreintrappen.

Andere artikelen, bijvoorbeeld voor toegankelijkheid, gaan dacht ik tot het aansluitend terrein (maar correct me if I am wrong, niet mijn scope). Dan vallen terreintrappen daar dus buiten. Hoewel het natuurlijk wel wat vreemd is wanneer je gebouw toegankelijk is gemaakt, maar je terrein niet. dan kun je je afvragen of je aan de geest van de regel voldoet.
Re: Buitentrap
Naam:
Jack , van SenS (datum: 06-10-2022 08:59)

Bouwbesluit art.6.48, lid 1:
"Een bouwwerk met een toegankelijkheidssector, een woongebouw zonder een toegankelijkheidssector als bedoeld in artikel 4.27, derde lid, en een gebouw zonder een toegankelijkheidssector als bedoeld in artikel 4.27, zesde lid, zijn vanaf de openbare weg toegankelijk voor personen met een functiebeperking".
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl