Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Hellingbaan
Naam: Gerrit (datum: 27-09-2022 22:16)

Is het vanuit het bouwbesluit verplicht om een hellingbaan te realiseren om een hoogteverschil van 1.5m te overbruggen bij de toegang van een woning met souterrain?

Ik zie daar nl ook een max hoogteverschil van 1 meter instaan. Mag de souterrain dan niet hoger zijn dan 1 meter boven peil?

Of kan volstaan worden met alleen een trap? Wij zelf hebben geen hellingbaan nodig.
Reageer
Re: Hellingbaan
Naam:
Jack , van SenS (datum: 28-09-2022 10:52)

Bouwbesluit; afd.4.4 art.4.27 lid 3 en 4:
lid 3: Bij alle toegangen van een woonfunctie is een hoogteverschil op de route tussen een niet-gemeenschappelijke vloer en de aangrenzende vloer van een gemeenschappelijke verkeersruimte of het aansluitende terrein groter dan 0,02 m, gemeten vanaf de afgewerkte vloer, overbrugd door een hellingbaan. Het hoogteverschil tussen die toegang en het aansluitende terrein of de gemeenschappelijke verkeersruimte is niet groter dan 1 m.

lid 4: Op ten minste een route tussen ten minste een uitgang van een woonfunctie en een gemeenschappelijke buitenruimte als bedoeld in artikel 4.35, tweede lid, is een hoogteverschil groter dan 0,02 m, gemeten vanaf de afgewerkte vloer, overbrugd door een lift of een hellingbaan.

Echter, als het een woonfunctie voor particulier eigendom betreft, dan is conform BB art.1.12a bovenstaande (afd.4.4) niet van toepassing.
Re: Hellingbaan
Naam:
pino (datum: 28-09-2022 18:53)

Je hoeft het hoogte verschil niet buiten te overbruggen.
het is in zijn algemeenheid vaak toch al handiger om voordeur op maaiveldniveau te ontwerpen en de trap binnen te maken.


Re: Hellingbaan
Naam:
Gerrit (datum: 03-10-2022 20:44)

Duidelijk, bedankt voor jullie reacties!
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl