Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Vogelwering bij pv-panelen
Naam: P. Gianni (datum: 31-08-2022 15:42)

Ik heb een discussie met de leverancier van de pv-panelen over het al of niet plaatsen van vogelwering bij panelen op een rieten dak.

Ik heb ooit gelezen dat vervuiling door vogelnesten tussen de pv-panelen en de dakafwerking een van de grootste oorzaken is van de afname van het rendement van de panelen en een toename van het brandgevaar. Om deze reden schrijf ik altijd vogelwering rondom de panelen voor.

Op een van mijn projecten heb ik hier nu een discussie over met de onderaannemer die de panelen plaatst. Hij geeft aan dat je dit juist niet moet doen omdat dit de ventilatie doet afnemen en riet dat eventueel via de bovenzijde tussen het dak en de panelen valt er niet meer uit kan. Ook zouden vogels volgens hem via de openingen tussen de panelen onderling in de tussenruimte kunnen komen.

Heeft iemand hier ervaring mee?


Reageer
Re: Vogelwering bij pv-panelen
Naam:
a (datum: 31-08-2022 16:03)

Als je vogelwering wil toepassen moet je idd ook de ruimte tussen de panelen zelf klein houden anders heeft het geen zin. Dan beperk je idd de ventilatiehoeveelheid wat het rendement waarschijnlijk niet ten goede komt. De vraag is of een lokale vervuiling door een nest of vervuiling het rendement slechter be´nvloed. Dat weet ik niet.

Brandgevaar is bij indak systemen al groter want dit betekent minder ventilatie en dichter op het dak.

Komt de vraag bij me op of je riet en zonnepanelen wel moet combineren op 1 dak. Ik zou liever alleen materialen met een Brandklasse A in de buurt willen hebben.

Als het dan toch moet dan zou ik het graag inspecteerbaar willen hebben. Dus dat je onder de panelen kunt kijken. Eventuele nesten kun je dan desgewenst verwijderen.
Re: Vogelwering bij pv-panelen
Naam:
pino (datum: 31-08-2022 20:45)

als je die vogelwering niet rondom plaatst heeft het met betrekking tot vogels geen enkele zin.

warmte verlaagd inderdaad het rendement van pv panelen.


Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl