Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: bouwfysische herberekening
Naam: Iris Tazelaar, van Designdoc. (datum: 29-08-2022 08:36)

Onze klant heeft een bouwkundige tekening laten maken van een nieuw huis. met een bouwfysische berekening. Nu willen ze de slaapkamer op de BG 1,5 meter groter laten maken en de kamer is 7 meter lang. De architect zegt dat er een hele nieuwe berekening gemaakt moet worden waardoor de bouw 4 weken vertraagd wordt.
Is dit echt nodig?
Reageer
Re: bouwfysische herberekening
Naam:
Jack , van SenS (datum: 29-08-2022 10:43)

Ik ga er even van uit dat de voorgestelde wijziging niet leidt tot vergroting van de woning (dus extra bebouwd oppervlak, bvo en gbo), want in dat geval zouden er sowieso veel meer stukken aangepast moeten worden.

In het kader van vrije indeelbaarheid is best e.e.a. mogelijk, zonder dat meteen stukken moeten worden aangepast. Maar misschien heeft het vergroten van deze slaapkamer meer gevolgen dan op het eerste gezicht lijkt (wijziging constructie, wijziging div. installaties, e.d.)? Dat is n.a.v. de beperkte informatie in de vraag niet te beoordelen.
Re: bouwfysische herberekening
Naam:
Leon (datum: 29-08-2022 11:46)

'Bouwfysische berekening' vind ik nogal een ruim begrip. BENG, MPG, daglichttoetreding, eventueel een geluidberekening, waar hebben we het überhaupt over? Of het ook voor 4 weken vertraging gaat zorgen is door ons natuurlijk niet te beoordelen...
Re: bouwfysische herberekening
Naam:
Joost (datum: 29-08-2022 11:57)

de berekeningen moeten kloppen bij het ontwerp. dus als je de tekening aanpast en de aangepaste tekening dien je voor een vergunning in bij de gemeente, dan dient ook de berekening aangepast te worden....
Re: bouwfysische herberekening
Naam:
pino (datum: 29-08-2022 14:18)

De levertijd heeft geen drol met de berekening zelf te maken.
Jou klant komt gewoon onder aan de stapel.

Verder is het gewoon zoals Joost al aangeeft.
stukken moeten onderling kloppen.
Anders ontstaat er op een gegeven moment ergens gezeur en weet plotseling niemand ergens van.
Re: bouwfysische herberekening
Naam:
Jack , van SenS (datum: 29-08-2022 16:02)

Klopt; stukken moeten onderling kloppen. Maar niet elke wijziging heeft noodzakelijkerwijs het aanpassen van (bouwfysiche) berekeningen tot gevolg. De vraag biedt wat dat betreft onvoldoende informatie om de impact van de wijziging goed te kunnen beoordelen.
Re: bouwfysische herberekening
Naam:
pino (datum: 29-08-2022 16:19)

Ook een wijziging die weinig voorstelt is een wijziging die beoordeeld en verwerkt moet worden als men daarvoor om een schrijven vraagt van zijn adviseur.

Mijn insteek is wat dat betreft als je het beter weet waarom vraag je dan mijn schriftelijke bevestiging.

een wijziging wordt verwerkt ook om ons zelf te beschermen. Omdat het meestal niet bij 1 wijziging blijft bij opdrachtgevers die met elke wind mee waaien
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl