Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Mogen buren renovatie schoorsteen weigeren
Naam: Mil (datum: 30-05-2022 20:33)

De schoorsteen van mijn woning is ooit gemetseld tegen de gevel van mijn buren. De schoorsteen is ca 4 meter hoog omdat hun woning hoger is. Mijn woning is voor 1900 gebouwd en de schoorsteen is aan renovatie toe. Er zijn geen bouwtekeningen uit die tijd en ik weet niet of de schoorsteen verankerd is. Ik zie wel dat er een scheur is ontstaan in de verticale voeg tussen mijn schoorsteen en hun woning. Ik wil de schoorsteen ook laten verankeren. De buren doen hier moeilijk over en willen niet dat er in hun muur geboord oid wordt. Kunnen zij dit weigeren? Als de schoorsteen ooit zou afbreken geeft dit een enorme schade en wellicht gewonden.
Reageer
Re: Mogen buren renovatie schoorsteen weigeren
Naam:
Thomas (datum: 31-05-2022 10:43)

Waarom niet demonteren?, zitten er bestaande ankers in; dan kunnen die worden vervangen (verjaring). En zitten er geen ankers in de muur van de buren, dan in overleg met een constructeur een oplossing ontwerpen dat de schoorsteen blijft staan.

Concreet, ja dit kunnen ze weigeren. Tenzij er sprake is van verjaring dat er al ankers in zitten.
Re: Mogen buren renovatie schoorsteen weigeren
Naam:
Leon (datum: 31-05-2022 13:29)

Tja, definieer 'verankeren'. Als de stenen vertand zijn, wat mij aannemelijk lijkt, dan is de boel toch ook verankerd? Alleen dan dus met baksteen i.p.v. een paar stalen bouten.
Re: Mogen buren renovatie schoorsteen weigeren
Naam:
pino (datum: 31-05-2022 13:50)

Als er spraken is van 2 onafhankelijke bouweenheden met eigen bouwmuren moet je hem uit technische oogpunt helemaal niet willen verankeren aan de andere bouweenheid.
Dan zorg je dat hij zelfstandig blijft staan.


Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl