Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Bloembakken op de erfgrens plaatsen
Naam: jos Guntjer (datum: 28-05-2022 10:05)

Wij hebben struikjes op 50 cm afstand van de erfgrens geplaatst. Nu gaan de buren op de erfgrens hoge bloembakken plaatsen. Mag dat zomaar of moeten ze rekening houden met afstand i.v.m bloemen en planten die ze in die bakken gaan plaatsen?
Reageer
Re: Bloembakken op de erfgrens plaatsen
Naam:
pino (datum: 28-05-2022 12:22)

ja de buren mogen bloembakken op hun erf plaatsen.

Re: Bloembakken op de erfgrens plaatsen
Naam:
Jack , van SenS (datum: 31-05-2022 11:37)

V.w.b. het planten van heesters en/of bomen worden vaak minimale afstanden tot de erfgrens vermeld in de gemeentelijke verordening (standaard meestal resp. 0,5 en 2,0m). Voor bloemen (alsook veel planten) geldt dit niet. Dus ook niet voor bloembakken die, zonodig, relatief eenvoudig verplaatsbaar zijn. Die mogen dus tegen de erfgrens worden geplaatst.
Re: Bloembakken op de erfgrens plaatsen
Naam:
Leon (datum: 31-05-2022 13:31)

Ook al zijn ze niet makkelijk verwijderbaar, zolang men op eigen grond blijft zie ik geen problemen. Als er overlast ontstaat door overgroeiende planten dan is dat een separaat traject, daar kun je zo'n bloembak niet op verbieden (gelukkig maar, waar blijven we anders...)
Re: Bloembakken op de erfgrens plaatsen
Naam:
Jack , van SenS (datum: 01-06-2022 09:51)

@Leon; klopt maar bij vermelding bloembak wordt niets over afmetingen en/of beplanting gemeld. Het zou ook zo maar een behoorlijke bloembak met boompje kunnen zijn ;)
Re: Bloembakken op de erfgrens plaatsen
Naam:
Leon (datum: 01-06-2022 10:35)

@Jack. Daar heb je gelijk in inderdaad, ik ging even uit van de gemiddelde 'standaard' verplaatsbare bloembakken zoals je die bij elk tuincentrum kan kopen. Maar dat kan ook groter inderdaad.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl