Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Bezwaar indienen zinnig?
Naam: Jessica (datum: 16-05-2022 22:12)

Goedenavond,

Mijn woning (nr1) is een woning waar ooit een praktijkruimte bij zat. Deze praktijkruimte is afgesplitst in het verleden en heeft nu een eigen huisnummr (nr3). Hiernaast zat altijd een fysiotherapeut waar ik nooit last van had. De bestemming van (nr3) was altijd maatschappelijk. (Tot nu toe altijd praktijkruimte.)

Nu heeft de eigenaar van het naastgelegen pand er vrij plots een kleine woning van gemaakt. Het is best wel gehorig. Ik vind het niet fijn. Nu heeft de eigenaar pas achteraf hier ook een bestemmingsplanwijziging voor aangevraagd. (Deze aanvraag is nog geen week oud.) Nu zijn de huidige bewoners tijdelijke bewoners, en ik heb persoonlijk liever dat het weer een maatschappelijke bestemming wordt.
Nu vraag ik mij af of het zin heeft om een zienswijze/bezwaar in te dienen. En of dat wel verstandig/zinnig is. Een maatschappelijke bestemming kan natuurlijk net zo goed overlast geven. Misschien wel meer dan de tv en wasmachine die nu opeens naast mijn woonkamer geluid staan te produceren op tijden dat het anders stil was. Misschien had ik gewoon mazzel tot nu toe en moet ik niet zeuren.
Of heeft het wel zin om bezwaar te maken en wat zijn valide redenen om aan te dragen bij een eventueel bezwaar?

1. In het koopcontract staat bijvoorbeeld het onderstaande. Mag bestemming wijzigen dan wel?
"Alle gemeenschappen, thans aanwezig tussen het bij deze akte verkochte gedeelte van
gemeld kadastraal perceel gemeente X sectie A nummer 1
(Xstraat 1) enerzijds en het aan de verkoper in eigendom verblijvende gedeelte
van voormeld perceel nummer 1 en het aan de verkoper in eigendom toebehorende
perceel van dezelfde gemeente en sectie nummer 2 (plaatselijk bekend
Xstraat 3) anderzijds, zullen mogen blijven bestaan en worden gebruikt op de
wijze zoals tot op heden geschiedt en overeenkomstig de bestemming van die aangelegde
werken."

2. Het bijgebouw is duidelijk niet ontworpen als woning. De ramen zijn van etalageformaat, waardoor de ramen nu het bewoond is, altijd dicht zitten met gordijnen. (Ik vind dat vrij ongezellig, maar of dat een geldige reden is?).
De postbode moet door de brandgang omdat er alleen een deur aan de achterzijde zit. (Maar dat was hiervoor bij de praktijkruimte ook al, en het is maar een klein stukje brandgang, dus dat is misschien ook niet echt een reden om te noemen)

3. Ik ervaar nu geluidsoverlast, maar voor hetzelfde geld komt er anders een motorclub o.i.d. in en ik vermoed dat de geluidsoverlast dan groter is. Lijkt mij dus ook geen valide reden.

Tenslotte vraag ik mij af of de buurman andere verbouwrechten heeft als de bestemming wijzigt. Ik neem aan dat maximaal goot/bouwhoogte bij een bestemmingswijziging gelijk blijft. (Het maatschappelijk bestemde deel heeft namelijk een bouw- en goothoogte van maximaal 3 meter. De rest (mijn pand) een max. hoogte van 11 meter.) Een aanpassing van zijn deel naar 11 meter zou voor mijn ramen komen. Nu ga ik ervan uit dat bouw/goothoogte een andere wijziging is dan alleen een bestemmingswijziging, maar klopt dat wel?

Kortom veel twijfels en bedenkingen bij mij en ik weet niet zo goed of ik daar iets mee moet. Buurman heeft ook alleen medegedeeld dat er bewoners in kwamen en probeert nu dus achteraf de bestemming te wijzigen. (Ik vermoed omdat verhuren als praktijkruimte niet lukte en de woonmarkt gewoon gunstiger is.) Ik weet niet of dit het juiste forum is, maar het is in ieder geval fijn om de vraag ergens te stellen.

Bedankt,

Jessica


Reageer
Re: Bezwaar indienen zinnig
Naam:
pino (datum: 17-05-2022 08:41)

Vraag de stukken op bij de gemeente zodat je weet wat er wordt aangevraagd.
Dan kan je eventueel gericht bezwaar indienen


Met betrekking tot de geluidsoverlast is het waarschijnlijk het meest zinvol om eens te gaan praten met de eigenaar van het pand.
mogelijk kan je er dan bewerkstellen dat de gemeenschappelijke bouwmuur wordt voorzien van een voorzetwand om het geluid te weren
Daar hebben jullie beide voordeel van.

Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl