Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: hoogwerker en buren
Naam: Ab, van DHG (datum: 11-05-2022 17:12)

Hallo,

Met een hoogwerker (netjes toestemming ontvangen van de gemeente) wil ik de kozijnen van mijn woning schilderen. De buurman beweert nu dat dit niet mag omdat ik met de hoogwerker boven zijn eigendom kom. Het kan toch niet zo zijn dat ik zijn toestemming nodig heb om met een hoogwerker de hoogte in moet?
Reageer
Re: hoogwerker en buren
Naam:
Bas (datum: 11-05-2022 21:29)

Je hebt volgens het BW wel het recht om op de grond van de buren te komen, voor onderhoud. Maar wel tegen redelijke kennisgeving en herstel van eventuele schade. Dat laatste zal niet het geval zijn met een hoogwerker. Ga met een bakkie koffie in overleg met de buren, wat kan het probleem zijn? (eigenlijk zou je dat al vooraf moeten doen)
Re: hoogwerker en buren
Naam:
Ab , van DHG (datum: 12-05-2022 10:13)

Dank je wel Bas. Relatie met de buren is ok . Probleem is dat de buurman een flinke onredelijke vergoeding per dag wil hebben voor overlast die er eigenlijk niet is.
Re: hoogwerker en buren
Naam:
Leon (datum: 12-05-2022 11:06)

Ik ken de situatie natuurlijk niet, maar ik kan me voorstellen dat je het wel even wil overleggen wanneer je boven buurmans tuin hangt te werken. Overigens wel merkwaardig dat je boven zijn grond moet zijn om bij je eigen kozijnen te kunnen, kijk je dan uit op buurmans tuin?
Een vergoeding lijkt me in dit geval niet op z'n plaats overigens.
Re: hoogwerker en buren
Naam:
Ab , van DHG (datum: 12-05-2022 12:11)

@Leon
Ja de situatie is dat mijn woning vastzit aan zijn woning met een kopgevel waar ik enke bij ken middels een hoogwerker. In de bak van de hoogwerker kan ik mijn kozijnen aanpakken. De route van de hoogwerker gaat over zijn berging. Slaat echt nergens op. Dialoog met hem is niet mogelijk. Wil enkel praten bij een vergoeding.
Re: hoogwerker en buren
Naam:
ron (datum: 12-05-2022 14:07)

Ik neem aan dat dit een kortstondige exercitie zal zijn:

ik zou hem informeren met verwijzing naar Nieuw Burgerlijk Wetboek artikel 5:56 naar de mogelijkheid die dit geeft om andermans grond te gebruiken voor noodzakelijke werkzaamheden waar in uw geval sprake van is.

de gebruiker, u dus, moet de buurman schadeloosstellen als er schade wordt geleden. Gezien uw opzet lijkt deze minimaal (denk om verfspetters)
Re: hoogwerker en buren
Naam:
pino (datum: 12-05-2022 16:16)

Als hij het niet goed vind kan je het in de basis alleen afdwingen via een uitspraak van de rechtbank.

Een normaal mens zou alleen een vergoeding of herstel van eventuele schade vragen maar er zitten vreemde producten tussen.


Re: hoogwerker en buren
Naam:
B. Dover (datum: 12-05-2022 20:26)

Let er vooral even op dat bij het schuren verf schilfers op het dat kunnen vallen. Zo te horen is de buurman een piepert en daar kan hij dus over gaan piepen. Wellicht een zeil op het dak leggen.
Re: hoogwerker en buren
Naam:
Ab , van DHG (datum: 01-06-2022 15:18)

Dank allen. Daar ben ik weer. Op mijn initiatief met hem gesproken maar hij staat nergens voor en eist gewoon een belachelijke vergoeding. Hij is aan het pesten.

Ik denk erover om in ieder geval met een hoogwerker (op gemeentelijk grond) de kozijnen te schilderen van mijn pand. Denk niet dat hij de politie er bij kan halen als de hoogwerker er staat.
Re: hoogwerker en buren
Naam:
Leon (datum: 02-06-2022 08:17)

Jammer dat het zo moet...
Je kan even kijken of de gemeente regels heeft ten aanzien van het plaatsen van steigers of hoogwerkers op openbaar gebied. Als het over een korte periode gaat, dan kan dat volgens mij nooit een probleem zijn. Wellicht dat je even een melding moet doen.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl