Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: BVO (berg) zolder
Naam: Tom (datum: 11-01-2022 15:10)

Beste,

Ik heb een vraag over het berekenen van de BVO van een gebouw.
Op het moment dat je een bergzolder hebt welke alleen met een vlizotrap te benaderen is tel je deze dan mee in het BVO (op vloerniveau)?

En heeft de hoogte van deze ruimte hier nog iets mee te maken?

Ik kan hier helaas geen antwoord voor vinden in de NEN2580.
Reageer
Re: BVO (berg) zolder
Naam:
Leon (datum: 11-01-2022 15:32)

Toch even de NEN 2580 iets beter bekijken en doorlezen dan ;)
En dan niet alleen focussen op de BVO, maar ook even hoe zich dat verhoudt tot de vervolgstappen waarbij je bijvoorbeeld het NVO of GO bepaalt.
Re: BVO (berg) zolder
Naam:
Tom (datum: 12-01-2022 09:10)

Normaal bij een zolder welke bereikbaar is met een trap wordt de gehele oppervlakte ook onder de 1,5m meegerekend.

Bij NVO/GO kijk je tot 1,5m hoogte, dus ik zie de vergelijking niet.

De vraag is of je bij een vliering welke gebruikt kan worden voor opslag en alleen bereikbaar is middels een vlizotrap of iets dergelijks je deze ook meeneemt in je BVO.
Als er een vaste voorziening was om deze te bereiken moet deze meegenomen worden zoals ook te zien is in het voorbeeld in de NEN2580, maar ik vraag mij dus af of dit ook van toepassing is op een vliering/bergzolder zonder vaste trap.
Re: BVO (berg) zolder
Naam:
Leon (datum: 12-01-2022 10:51)

Een vlizotrap is toch ook een vaste voorziening? Je maakt toch een bereikbare, beloopbare vloer? Waarom zou dat nu dan anders moeten zijn dan wanneer je een vaste trap maakt?
Re: BVO (berg) zolder
Naam:
Tom (datum: 12-01-2022 11:08)

Als ik dan de advocaat van de duivel speel, en je hebt een kruipruimte die bereikbaar is met een kruipluik die reken je toch ook niet mee in je BVO.

Maar verder als die meegerekend moet worden is verder prima, vind het gewoon niet duidelijk omschreven en vroeg mij of of het op een andere manier ergens verduidelijkt wordt.
Re: BVO (berg) zolder
Naam:
Leon (datum: 12-01-2022 11:49)

Ik neem toch aan dat je je begane grondvloer ziet als de buitenschil, een kruipruimte is in dat opzicht gewoon 'buiten'. Net zoals dat een balkon ook niet tot het BVO behoort.
Re: BVO (berg) zolder
Naam:
Tom (datum: 12-01-2022 12:02)

Daar heb je gelijk in, daar had ik even niet over nagedacht :)
Re: BVO (berg) zolder
Naam:
Michiel Meinema (datum: 13-01-2022 09:46)

En wat nu als de thermische schil niet op de beg. gr. vloer ligt maar op de vloer van de kruipruimte, mag je het dan wel meetellen?

Gezien het feit dat je ook de portiek van een portiekflat bij het BVO mag optellen (of was dit GBO?), lijkt het me nogal willekeurig wat waarbij hoort. Makelaars plussen er zowieso een paar % bij dus de enige zekerheid is dat je niet kunt vertrouwen op BVO.
Re: BVO (berg) zolder
Naam:
Leon (datum: 13-01-2022 10:20)

Als je de kruipruimte voorziet van een vloer, waardoor een bereikbare binnenruimte ontstaat, dan ben je strikt genomen BVO aan het maken ja.

En een (besloten) portiek maakt inderdaad onderdeel uit van het BVO van het gebouw, waar nodig rekening houdend met de afmeting van trapgaten e.d. (e.e.a. zoals de NEN 2580 dat voorschrijft).

Hoe makelaars lopen te prutsen met hun getallen vind ik voor dit topic niet zo interessant.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl