Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Verwarming slaapkamer
Naam: Sander, van Particulier (datum: 14-12-2021 06:09)

Ik ben op zoek naar het antwoord op de vraag of het wettelijk verplicht is (bouwbesluit/BENG) om een slaapkamer op de verdieping te verwarmen. Situatie: vrijstaande houtskeletbouw woning in particulier opdrachtgeverschap met houten verdiepingsvloer, begane grond luchtwaterwarmtepomp icm vloerverwarming, verdieping onverwarmd met 3 slaapkamers en badkamer. Badkamer wordt verwarmd met een elektrische vloerverwarming.
NB: in het bouwbesluit lees ik niets over een verwarmingseis voor verblijfsruimte/verblijfsgebied.
Reageer
Re: Verwarming slaapkamer
Naam:
Tom (datum: 14-12-2021 08:46)

heb je afdeling 6.13 al eens bekeken?
Re: Verwarming slaapkamer
Naam:
Leon (datum: 14-12-2021 12:44)

Vanuit de BENG zal je volledige woning een verwarmde zone zijn, in de verblijfsruimten zal je daarom dan ook moeten voorzien in een zekere verwarmingsinstallatie. Zo zal het ook in de BENG worden opgenomen. Nu denk ik niet dat de gemeente komt controleren of die verwarming daar ook is gemaakt, dat maakt het wellicht wat makkelijker om er 'flexibel' mee om te gaan. Al had ik er zelf altijd voor gekozen om wel (LT) radiatoren op te nemen, die zijn tijdens de bouw nog vrij simpel in te passen. Als je dat naderhand nog wil doen dan ben je verder van huis. Zeker wanneer de verdiepingsvloer wordt ge´soleerd, wat in beginsel vanuit geluid zal moeten maar ook energetisch best interessant is (thermisch compartimenteren). Daarmee houd je de warmte op de begane grond langer vast, maar dat betekent ook weer dat jouw verdieping dus minder profiteert van die warmte. En nu is de warmtevraag in nieuwbouwwoningen over het algemeen niet zo hoog meer, maar dat wil niet zeggen dat het soms niet prettig is om toch even (kort) te verwarmen. Wellicht niet nu direct, maar wel in de toekomst. Babykamer, thuiskantoor. En wellicht vind je dat zelf niet zo belangrijk, maar er komt ook een moment dat je je huis te koop zet.
Re: Verwarming slaapkamer
Naam:
pino (datum: 14-12-2021 15:52)

Een nieuwe woning zonder warmte voorziening op de verdieping?

Ik vind een frisse slaapkamer persoonlijk ook niet verkeerd maar dat moet wel een keuze zijn.

Re: Verwarming slaapkamer
Naam:
Thomas (datum: 14-12-2021 16:13)

Dit zal niet de eerste woning zijn met 3 onbenoemde ruimtes en badruimte op de verdieping...
Het antwoord kun je vinden in het ontwerp, zoals deze vergund is. Danwel hoe dit in het bestek en contract is opgenomen.
Re: Verwarming slaapkamer
Naam:
Sander (datum: 15-12-2021 12:03)

@Tom: waar staat dan dat een verblijfsruimte verwarmd of gekoeld moet worden, ik lees het nergens. Hoofdstuk 6.13 gaat over eisen die aan het systeem gesteld worden. Eisen op gebied van comfort zou ik terug moeten vinden in Hoofdstuk 3 maar daar vind ik het niet terug (enkel eisen over geluid, luchtverversing, brand etc).
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl