Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Rc eis bij niet verblijfsgebied, toilet, badruimte
Naam: Pieter Jansen (datum: 30-11-2021 10:21)

Een vraag over de gevel van een nieuwbouwpand. De nieuwbouweis is Rc 4,7, althans cf. art. 5.3 geldt dat voor verblijfsgebieden en sanitaire ruimtes. Ik heb echter ook stukken gevel waar dit niet het geval is, bijv. waar de lift- en leidingschacht achter de gevel liggen, daar is Rc 4,7 halen lastig. Mag het hier minder zijn? Het betreft immers geen uitwendige scheidingsconstructie van een verblijfsgebied of toilet/badruimte. Zo ja, hoeveel dan minimaal?
Reageer
Re: Rc eis bij niet verblijfsgebied, toilet, badruimte
Naam:
Leon (datum: 30-11-2021 11:43)

Je kan dat soort ruimten inderdaad buiten de verwarmde zone halen (vanuit Bouwbesluit gezien, even goed opletten dat je het goed invoert in de BENG). Maar houd er dan wel rekening mee dat je interne scheidingsconstructie dan een Rc moet gaan krijgen. En de eis is dan hetzelfde. Dat je (lift)installaties doorgaans wel ge´soleerd wil of zelf moet hebben spreekt denk ik voor zich, maar dat laat ik hierbij even buiten beschouwing verder.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl