Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Dakopbouw tegen muur buren
Naam: Dirk (datum: 07-11-2021 10:03)

De situatie is als volgt:

De buren willen een dakopbouw plaatsen. Onze woning bestaat uit 3 woonlagen, die van de buren uit 2 woonlagen. Na de verbouwing zullen beide woningen dus even hoog worden. De buitenmuur van onze 3e verdieping staat 12 cm over de erfgrens. Dit is vanaf de nieuwbouw al zo geweest.

De buren willen voor de constructie van de dakopbouw gebruik maken van de bestaande buitenmuur. Ze zullen daarbij tot op de helft van de bestaande muur de dakopbouw verankeren. Dit betekent dat ze zich netjes aan de erfgrens houden. Mijn vraag is of het is toegestaan de huidige bestaande muur te gebruiken voor de constructie van de dakopbouw? Betreft het in dit geval een mandelige muur waar zij dus gebruik van mogen maken? De omgevingsvergunnig is reeds door de gemeente afgegeven, waarop de constructie ook werd geschetst.
Reageer
Re: Dakopbouw tegen muur buren
Naam:
pino (datum: 07-11-2021 12:01)

Aanpassingen aan gemeenschappelijk eigendom vereis in de basis de instemming van beide partijen.

u vraag of het is toegestaan is een beetje vreemde vraag.
De wetgever bemoeid zich daar niet mee dat is een zaak tussen u beide.

de wetgever komt pas in beeld als u er samen niet uitkomt.
Re: Dakopbouw tegen muur buren
Naam:
Tom (datum: 07-11-2021 14:47)

Mee eens met vorige topic. Check wel even of er een constructeur naar heeft gekeken. Ook t.a.v. de bestaande mandelige fundering.
Re: Dakopbouw tegen muur buren
Naam:
Leon (datum: 08-11-2021 08:17)

Voor de goede orde (aanvullend op bovenstaande): de gemeente gaat daar dus niet over. Zij zullen de situatie beoordelen die wordt aangevraagd, als daarbij een mandelige muur wordt gebruikt gaat de gemeente er van uit dat dit zo is overlegd. Maar uiteindelijk hebben de eigenaren zelf hier het laatste woord in, de gemeente kan/mag dat niet voor je bepalen.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl