Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: dakpannen
Naam: AJ, van Dolfahandelsonderneming (datum: 09-09-2021 15:25)

Wij heeft hier ervaring in nieuwe dakpannen gekregen men zegt de pannen zitten kromme tussen boven op de pan zitten een bobbel is niet vlak aan de bovenkant ( over de hele lengte) precies op de 2 ribbels waar ze op liggen in de oven. Nelskamp G 10 ( b keus ) slecht gehaakt kan ook nog?

Bijlage: 20210827_183924.jpg Reageer
Re: dakpannen
Naam:
pino (datum: 09-09-2021 16:01)

En wat is de vraag?

Re: dakpannen
Naam:
AJ , van Dolfahandelsonderneming (datum: 09-09-2021 16:22)

Als je de foto bekijkt in de vraag is het acceptabel ik wil een strakke dak als het kan. Ik kon maar 1 foto sturen en heb dan nog een vraag gestuurd met een foto erbij.

Re: dakpannen
Naam:
ron (datum: 10-09-2021 02:24)

U geeft aan B keus. Dan is de kans op imperfecties reeel. Heeft u van te voren monsterpannen hiervan gehad? en kwamer hier ook dergelijke afwijkingen ook in voor. En heeft u de zelf en de leverancier de vraag gesteld wat u bij Bkeus kunt of mag verwachten? of heeft u louter naar het financiele component uw keuze gemaakt. Technisch gezien voldoen ze. Esthetish wat minder. Bkeus zal in prijs lager zijn. Alle waar dus naar zijn geld. Wellicht een foto van op afstand valt het esthetische component best wel mee.
Re: dakpannen
Naam:
Leon (datum: 10-09-2021 10:16)

Als het B keus is dan snap ik het probleem wel. Bij een vlakke pan kan je geen kromme/scheluwe pannen gebruiken, dat zie je direct. Dat los je ook niet op door ze anders te leggen. Kromme pannen in de puinbak (of eventueel bij de kil-/hoekkepers gebruiken als gezaagde pan) en vervangen door een goede.
Re: dakpannen
Naam:
AJ , van Dolfahandelsonderneming (datum: 10-09-2021 11:17)

beste, de aannemer heeft dit er op gelegd ik heb alleen een pan uitgezocht ( G 10 ) mij is niet gevraagd (omdat het nieuwebouw is ) of ik een b of een A keus wilde hebben. Bij nieuwbouw ga ik er van uit dat het geen B keus is en dat het goede kwaliteit is.
Re: dakpannen
Naam:
pino (datum: 10-09-2021 12:04)

De belangrijkste vraag in dit verhaal is wat u heeft gekocht van de aannemer.
bijvoorbeeld te controleren aan de hand van het beste.
of als dat er niet is aan de hand van zijn offerte

verwachtingen op basis van aannamen is niet zoals het werkt.
elke woning is een prototype


Re: dakpannen
Naam:
pino (datum: 10-09-2021 12:05)

beste = bestek
Re: dakpannen
Naam:
Thomas (datum: 10-09-2021 12:20)

Wat is hierover opgenomen in het bestek / aannemingsovereenkomst.
Bij zo'n strakke pan, is strakke uitvoering van groot belang. Normaal heeft het enige tijd nodig bij pannen en gaan deze goed liggen, bij pannen zoals de ohv pan, geen idee of dit ook met deze pannen zo werkt.
Wat zegt de aannemer en heb je ook een foto van verder af?
Re: dakpannen
Naam:
Leon (datum: 10-09-2021 13:23)

Ah ok, ik dacht dat het wellicht eigen bouw was (met eigen inkoop van materialen). Los van wat er in het bestek staat, is dit wel een punt dat je rustig aan mag kaarten. En naar mijn mening mag de aannemer dit ook één op één doorzetten naar de pannenlegger, zo hoor je je werk niet op te leveren. Vlakke pannen vragen om strakke verwerking, m.i. is hier niet de kwaliteit geleverd die je redelijkerwijs mag verwachten.
Re: dakpannen
Naam:
Leon (datum: 10-09-2021 13:24)

Aanvullend: ik heb daarbij ook de foto in het andere topic bekeken, de foto hierboven oogt wel heel behoorlijk.
Re: dakpannen
Naam:
AJ , van Dolfahandelsonderneming (datum: 10-09-2021 14:48)

moet je even de foto zien bij mijn andere bi Aj
Re: dakpannen
Naam:
ron (datum: 10-09-2021 15:50)

ook de beste pannenlegger krijgt kromme pannen niet recht. en ook die deuken zaten er in en zullen na verwerking er in zitten. U bent op de hoogte dat u een B keus pan krijgt. U heeft zich niet afgevraagd waarom geen A keus. Als u consument moet u ook critisch zijn naar wat u aangeboden krijgt. Vooraf vragen voorkomt dat u nu voor een verrassing hier op het forum uw raad gaat vragen. De B keus zal in offerte van aannemer hebben gestaan, waarvoor u opdracht heeft gegeven.
Re: dakpannen
Naam:
Leon (datum: 10-09-2021 16:14)

@Ron
Er is geen sprake van B-keus, althans dat is niet door de topicstarter gekozen/gevraagd. De pannenlegger hoeft die brakke gevallen dus niet vlak te strijken, hij moet ze er gewoon tussenuit halen en niet verwerken.
Re: dakpannen
Naam:
pino (datum: 10-09-2021 16:58)

die pannen zijn zeker geen a sortering.
m.i. weet de TS eigenlijk niet pressies wat hij heeft gekocht.


Re: dakpannen
Naam:
Leon (datum: 10-09-2021 20:20)

Hij heeft die pannen toch ook niet gekocht. Daarom mag je er van uitgaan dat het A sortering is, en mag de aannemer het oplossen.
Re: dakpannen
Naam:
Ron (datum: 10-09-2021 22:05)

@leon

Zo werkt het niet natuurlijk. De vraagsteller komt zelf met zijn vraagstelling dat het gaat over b keus. Als ik een fiat koop mag ik ook Niet verlangen dat de autoverkoper een mercedes levert. Je koopt een fiat. Dan moet men ook minimaal een fiat leveren en ook geen lada. De koper had zich denk ik beter moeten laten informeren wat hij koopt vooraf en niet achteraf. Ik ben en blijf overigens benieuwd hoe het op afstand uit ziet.( nb de nachtwacht moet je ook van een zekere afstand beschouwen. Als je die te veel inzoom weet je ook niet wat je ziet)
Re: dakpannen
Naam:
Leon (datum: 10-09-2021 22:52)

Dat van de B keus is een suggestie zoals ik het begrijp, geen keuze van TS.
Re: dakpannen
Naam:
ron (datum: 11-09-2021 05:22)

@ leon als je B keus gekocht heb kun jij niet zoals jij het stelt eisen van de aannemer dat hij A keus levert. Dat is gewoon niet reeel.
Re: dakpannen
Naam:
Leon (datum: 11-09-2021 13:22)

Lees het hele topic nou eens, TS heeft geen B keus gevraagd, gekocht en/of voorgeschreven
*******
Re: dakpannen
Naam: AJ , van Dolfahandelsonderneming (datum: 10-09-2021 11:17)

beste, de aannemer heeft dit er op gelegd ik heb alleen een pan uitgezocht ( G 10 ) mij is niet gevraagd (omdat het nieuwebouw is ) of ik een b of een A keus wilde hebben. Bij nieuwbouw ga ik er van uit dat het geen B keus is en dat het goede kwaliteit is.
******
Re: dakpannen
Naam:
pino (datum: 11-09-2021 14:09)

De TS laat een huis bouwen. en is daarvoor een overeenkomst aangegaan met een aannemer.
ofwel hij heeft een huis gekocht en de pannen zijn daar onderdeel van.

De aannemer heeft ongetwijfeld minimaal een offerte opgesteld van wat hij gaat leveren.
zo niet dan gaat het daar al mis.

Re: dakpannen
Naam:
ron (datum: 11-09-2021 16:56)

meneer is op de hoogte van b keus want dat staat in de eerste vraag. b keus staat niet op de pan maar zal staan in zijn overeenkomst met aannemer. Die levert conform. En ja daar zitten kunnen imperfecties in zitten. dat is inherent aan de overeengekomen B-keus. Waar komt anders het verhaal b-keus anders vandaan.
Re: dakpannen
Naam:
AJ , van Dolfahandelsonderneming (datum: 13-09-2021 09:43)

Beste, wij hebben een nieuwbouw huis en de dakpannen hebben wij uitgezocht als Nelskamp G 10 engobe zwart voor de rest niets. ( de vraag is zou dit B keus kunnen zijn of een productie fout) ook zijn de afgesneden zijkanten niet verlijmd wat nu toegezegd is door de aannemer, de leverancier is geweest en ben benieuwd naar de uitkomst. Zo zie je maar dat het weer eens super snel moest ( en de kwaliteit?? )
Re: dakpannen
Naam:
ron (datum: 13-09-2021 10:59)

Beste AJ.
u geeft niet of de bkeus uw kenbaar is gemaakt bij de keuze. Kennelijk heeft u er ook niet naar gevraagd. Neem aan dat als u een b-keus koopt geen A-keus kunt mag verwachten. Wijken de pannen af bij u hetgeen u te zien kreeg bij het uitzoeken? heeft u een paar monsterpannen gevraagd (niet ongebruikelijk) Meestal is het zo dat er ook prijzen benoemd worden bij het uitzoeken. U komt hier verder nergens op terug maar dat heeft in de keuze vermoed ik ook een rol gespeeld. Of was er sprake van een stelpost. Kortom veel onduidelijkheden hoe de b keus tot stand is gekomen. Of is het verhaal van b- keus pas later na u beklag naar boven gekomen. en had men u dit verzuimd van te voren te melden dat u wel een b-keus gekozen had.
Re: dakpannen
Naam:
Jack , van SenS (datum: 14-09-2021 09:47)

Essentieel is de vraag of u vooraf wist dat het B-keus zou worden vwb de dakpannen (blijkt dat uit contract, offerte, bezuinigingsronde, o.i.d?)

Zo niet, dan hoef je dit zeker niet te accepteren.

Zo ja, dan is de volgende vraag wat je redelijkerwijs bij B-keus mag verwachten. Als aannemer moet je m.i. niet willen dat je een dak op deze manier oplevert! Die hadden de slechtste/kromste pannen niet moeten leggen. Slecht visitekaartje op deze manier.
Re: dakpannen
Naam:
AJ , van Dolfahandelsonderneming (datum: 14-09-2021 11:29)

Beste Jack, ik heb een nieuwbouwhuis in de offerte staat gewoon G10 vlakke pan NKamp. Bij een nieuwbouw huis verwacht ik een vlakke dak strak gelegde pannen, iedereen heeft het over b keus of ik dit vooraf wist. Er is niet gesproken over A keus of B keus met de aannemer. de vraag was van mijn kant of dit B keus zou kunnen zijn , maar ze zeggen nu dus een productie fout het zit nog.
Re: dakpannen
Naam:
ron (datum: 14-09-2021 12:25)

in eerste aanhef/vraagselling stond (b-keus) had hier een vraagteken bij moeten staan? dan was het duidelijker geweest. nu gingen wij er vanuit dat de b keus een gegeven was, wat zoals ik het nu lees niet blijkt.
Hoe ziet het geheel dit er op afstand uit?


Re: dakpannen
Naam:
Jack , van SenS (datum: 14-09-2021 14:20)

Goed dat we nu weten dat u niet zelf voor b-kwaliteit heeft gekozen. In veel reacties werd daar wel van uit gegaan.

Dan mag je dus een kwalitatief degelijk en goed ogend product verwachten. Daar voldoet dit m.i. niet aan. Oorzaak: (te) kromme pannen, slecht gelegd of een combinatie van beiden. Het is nu niet alleen esthetisch een probleem, maar mogelijk ook technisch/functioneel.
Re: dakpannen
Naam:
pino (datum: 17-09-2021 16:30)

als het een productie fout is neem ik aan dat die wordt opgelost.

Als iemand gewoon doorwerkt met een product dat onder de maat is zonder overleg is dat verwijtbaar de pannenlegger gaat dus ook niet vrijuit als hij niets gemeld heeft

Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl