Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Gebruik maken van ons balkon
Naam: Ans Wiltvank (datum: 05-09-2021 20:03)

We hebben een vrij hangend glazen balkon. Niets er naast en niets er onder. Nu wil het bestuur van de VvE onder ons balkon een schuur bouwen met ons balkon als plafond. Er staat in de huisregels dat je niets aan de gevel mag doen zonder toestemming van de VvE. Maar valt een balkon ook onder die gevel regel? Zo ja dan zouden ze dus ook zo je balkon gewoon mogen veranderen van glas naar beton of zo mits de VvE het goed vindt. In hoeverre is jouw balkon dus jouw balkon?

Bijlage: IMG-20210905-WA0003.jpg Reageer
Re: Gebruik maken van ons balkon
Naam:
Alfred (datum: 05-09-2021 20:09)

Indien de VvE dit besluit, dan is dat toch rechtsgeldig? Wat is het probleem? Een verandering van het balkon zal ook door de VvE geaccordeerd moeten worden. Het is immers niet uw balkon.

Bovenstaande is privaatrecht. Waarschijnlijk is er nog wel een omgevingsvrergunning vereist, publiekrecht. Daarover gaat de gemeente.

Waarom niet met het bestuur 1 plan maken, schuur met aanpassing van het balkon.
Re: Gebruik maken van ons balkon
Naam:
Leon (datum: 06-09-2021 11:27)

Het is denk ik van belang om even het principe van de eigendomsverhoudingen in beeld te hebben. Bij een VVE werkt dat als volgt: Alle gemeenschappelijke elementen, alsmede de buitengevel, zijn van de VVE. Alle woningeigenaren hebben als lid vervolgens weer een aandeel in die VVE. Als het goed is kan/zal een VVE nooit een aanpassing doorvoeren zonder goedkeuring van (een merendeel) van de leden. Als individuele woningeigenaar kun je op die manier nooit zomaar iets aan het gebouw veranderen waar n van de buren 'last' van zou kunnen hebben, dat kan alleen het bestuur van de VVE. En zij hebben vervolgens weer voldoende draagvlak nodig om zoiets wl te kunnen doen. Mocht het zo zijn dat die berging er komt vanwege het algemene belang van het gehele gebouw en jij bent de enige die er op tegen is, dan ga er redelijkerwijs maar van uit dat die berging er wel komt. Want het balkon hoort weliswaar bij jouw woning, maar jij bent er strikt genomen geen eigenaar van. (In geval van onderhoud werkt dat overigens ook zo natuurlijk, als de hekjes geschilderd moeten worden of de afvoer is verstopt, dan komt die rekening niet bij jou op de mat maar bij de VVE. Daarom betaal je ook maandelijks een bijdrage aan de VVE).
Re: Gebruik maken van ons balkon
Naam:
pino (datum: 07-09-2021 17:01)

Er staat veel op die foto
maar geen vrij hangend glazen balkon.

er is uitsluitend een stukje valbeveiliging van glas.

maar ik kan mij wel voorstellen dat u er problemen mee heeft als er een plat dak aan u balkon komt te grenzen dit brengt immers toch een zeker risico met zich mee

heeft de vve u hiervoor enige compensatie aangeboden (bijvoorbeeld een groter balkon )Re: Gebruik maken van ons balkon
Naam:
Jack , van SenS (datum: 08-09-2021 08:27)

@pino; ik maak uit de vraag niet op dat de schuur groter wordt dan het bovenliggende balkon.

Qua gebruik van het balkon maakt het m.i. niet heel veel uit als het daaronder een schuurtje wordt. V.w.b. de uitvoering en materiaalkeuze is het wel van belang dat er goede keuzes worden gemaakt.
Re: Gebruik maken van ons balkon
Naam:
pino (datum: 08-09-2021 09:20)

Heb je gelijk.
maar omdat een schuur mij persoonlijk nooit groot genoeg kan zijn ging ik daar maar even vanuit
Re: Gebruik maken van ons balkon
Naam:
Ans Wiltvank (datum: 08-09-2021 20:04)

Dankjewel voor jullie reacties. Het is ons echt door de strot geduwd. Tijdens de VvE vergadering ben ik door het bestuur met de grond gelijk gemaakt dat ik durfde te zeggen dat we het niet wilden. Wij zijn bang voor geluid overlast. Zagen, boren etc. Daarnaast komt de privacy. We zitten nu op een vrije hoek en als de schuur daar is dan hebben we vaak mensen rondom ons balkon. We balen daar echt van.
Allemaal oudere mensen om ons heen die mij niet meer durfden te steunen dus ... Het gaat er komen. Heel jammer. We wonen hier net een jaar. Nooit gedacht dat ze zomaar dit kunnen doen. Het bestuur woont hier al 30 jaar en vormen ook al 30 jaar het bestuur. Tja ...
Re: Gebruik maken van ons balkon
Naam:
ron (datum: 09-09-2021 07:35)

Is het gebruik een veronderstelling of is dat zo besproken. Schuur is doorgaans in regelgeving aangemerkt als berging. en dient dan doorgaans ook hoofdzakelijk voor het bergen van spullen. Als de schuur als een dagelijks creatieve werkplaats wordt gebruikt, dan hebben we een andere situatie. Er zijn neem ik aan notulen van de vergading van VVE. van belang is wat daar omschreven zal staan bij berging zou u mogen verwachten . dat dit louter en alleen voor het stallen van bijvoorbeeld tuingereedschap en aanverwante zaken ook die betrekking hebben tot het onderhoud van het appartementengebouw.

Dit is wel een leuke casus voor de Rijdende REchter
Re: Gebruik maken van ons balkon
Naam:
Tom (datum: 10-09-2021 14:42)

Dat is een nadeel van het wonen in een appartement, (het bestuur van) de VvE heeft veel invloed op het woongenot.
Misschien dat het bestemmingsplan de bouw nog verbied, informeer bij de gemeente. Of check www.ruimtelijkeplannen.nl.


Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl