Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: flora en faunascan
Naam: El (datum: 12-11-2020 08:46)

Goedemorgen,

Wat zijn de gegronde redenen voor een gemeente om dit te vragen bij de omgevingsvergunning? Het betreft het plaatsen van een aanbouw bij een woning midden in een dorp. Op een paar km afstand is wel een natura 2000 gebied.

Als ik de effectenindicator invul dan komt er bij bijhorend bouwwerk bouwen geen negatieve effecten uit. Bij slopen of asbest verwijderen komt er 'gevoelig' uit.
Er moet voor de aanbouw wel een gedeelte van de muur gesloopt worden. Is dat een gegronde reden?
Reageer
Re: flora en faunascan
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 15-11-2020 10:32)

Het kan zijn dat de gemeente een eerder onderzoek heeft gedaan, en dat er in jullie gebied beschermde dier- of plantensoorten voorkomen. Dan hoef je niet in een Natura2000 gebied te liggen, maar moet je wel een quickscan uitvoeren om aan te tonen dat jouw verbouwing geen effect heeft op die beestjes.

Bij een verbouwing kun je bijvoorbeeld denken aan mussen, vleermuizen en zwaluwen die in of op je gebouw kunnen zitten.

Het is geen 'standaard' indieningsvoorwaarde. Wanneer de gemeente dit vraagt, moeten ze ook aan kunnen geven waarom ze dat in dit geval doen.
Re: flora en faunascan
Naam:
El (datum: 18-11-2020 20:19)

Bedankt voor de reactie. Na doorvragen bij de gemeente is de eis komen te vervallen. Dat is maar goed ook want diegene die de quickscan heeft gemaakt had al enthousiast aangegeven dat er allerlei onderzoeken nodig waren waardoor de bouw zeker een half jaar uitgesteld zou moeten worden. Trouwens ook bij doorvragen bij de 'quickscanner' werden de vereiste onderzoeken behoorlijk afgezwakt.
Les: Accepteer niet zomaar wat de gemeente eist.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl