Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Draaikiepdeur
Naam: Arjan Groenendijk, van - (datum: 05-11-2020 07:25)

Klopt het dat er tegenwoordig geen draaikiepdeuren in appartementen meer mogen worden geplaatst ivm het bouwbesluit?

Iemand die hier enige kennis over heeft?

Situatie: nieuwbouw appartementen complex van 23 etages heeft her en der een draaikiepdeur, echter niet elk appartement heeft dit. Erg opvallend. Bij navraag bij aannemer zou dit niet (meer) mogen worden gebouwd en moeten de draaikiepdeuren worden aangepast naar veiligheids eisen.
Reageer
Re: Draaikiepdeur
Naam:
Leon (datum: 05-11-2020 08:39)

Als het her en der wel is toegepast dan zou dat ook betekenen dat je 'her en der' niet voldoet volgens mij. Het Bouwbesluit zelf kent geen draaikiepdeuren, dus die kan men ook niet direct verbieden. Dat zou dus betekenen dat het om een bepaalde reden onmogelijk zou moeten zijn, maar daar kan ik eerlijk gezegd even niks bij bedenken. In die zin: er zijn wel redenen waarom het niet zou kunnen, maar die zijn gewoon oplosbaar. Ik vind het nogal een vaag verhaal...

Re: Draaikiepdeur
Naam:
ron (datum: 05-11-2020 10:28)

het kan met het voldoen aan de weerstandseisen tegen inbraak zijn vanweg de afmetingen en dan bij bepaalde etages. Een deur met driepuntssluiting met forse haken doet meer dan die paar palletjs. Maar het is maar een aanname. Het verhaal is ook niet echt compleet en vaag met alleen hier en daar

Re: Draaikiepdeur
Naam:
pino (datum: 05-11-2020 10:40)

waarschijnlijk klopt het inderdaad dat de deuren zoals elders in het complex zitten op u locatie niet zomaar kan.Re: Draaikiepdeur
Naam:
Leon (datum: 05-11-2020 10:43)

Het is mij ook niet duidelijk hoe de situatie is op plekken waar geen draaikiepdeur zit, wat is daar voor in de plek gekomen dan? Als het om Frans balkons gaat met een draaikiepdeur dan zou brandoverslag kunnen gaan bijvoorbeeld, maar daar is in dit geval niks inhoudelijks over te zeggen.
Re: Draaikiepdeur
Naam:
Jack , van SenS (datum: 05-11-2020 12:40)

Misschien speelt de hoogte van het gebouw een rol? 23 etages is best behoorlijk, dus wellicht dat vanaf een bepaalde hoogte icm windbelasting onvoldoende waterdichtheid kan worden gegarandeerd?

Maar dan nog is dat geen eis direct vanuit het Bouwbesluit, maar vanuit (aangestuurde) normen of een voorwaarde om aan bepaalde garanties te voldoen.


Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl