Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: constructie in openbaar gebied
Naam: Harrie Denissen (datum: 24-02-2020 08:18)

ivm een grote kelder (800m3), nieuw te bouwen, heb ik een lange hellingbaan nodig. Door de ligging van de hoofdgevelrooilijn kom ik met een deel van mijn constructie uit het de groenstrook die van de gemeente is. Mag ik dat doen? Mag ik bouwen op het gebied van de gemeente (het is eigenlijk toch een inrit?), of moet mijn woning met kelder achter de hoofdrooilijn projecteren?
Reageer
Re: constructie in openbaar gebied
Naam:
pino (datum: 24-02-2020 09:30)

Dat mag niet.
tenzij u daar toestemming voor krijgt van de gemeente (let er op dat het verkrijgen van een vergunning niet het zelfde is als toestemming)

verder doet u net of er geen alternatief is.u kunt altijd een lift plaatsen

Re: constructie in openbaar gebied
Naam:
Jack , van SenS (datum: 24-02-2020 10:27)

De lengte van de hellingbaan wordt niet bepaald door de grootte van de kelder, maar is een gevolg van de afstand tot de perceelsgrens icm de aanlegdiepte van de kelder ...

Misschien kun je overgangshellingen maken aan boven- en onderzijde, zodat de helling zelf iets steiler mag/kan zijn? (zie ontwerprichtlijnen NEN2443).
Re: constructie in openbaar gebied
Naam:
Leon (datum: 25-02-2020 15:07)

Hoe zou je het vinden als de gemeente zomaar een gebouw/bouwwerk op jouw kavel zet?
Re: constructie in openbaar gebied
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 26-02-2020 11:03)

Waarom heb je een hellingbaan nodig, laten we daar eens mee beginnen? Het bouwbesluit geeft je voor voetgangers de keuze tussen een hellingbaan en een trap. Wanneer je vanuit je woning een trap hebt die toegang geeft tot de kelder, is een extra hellingbaan niet vereist, en hoeft die ook niet per se aan de hellingshoek uit het bouwbesluit te voldoen.
Datzelfde geldt wanneer je de hellingbaan als inrit van je wagen wilt gebruiken omdat er in de kelder een garage zit. Die hellingen mogen veel steiler zijn dan een voetgangershelling.

allemaal keuzes dus, net zoals je ervoor kiest je huis een bepaalde vorm en oppervlakte te geven, en waar op het perceel dat huis komt te staan. Ik denk dan ook niet dat de gemeente een gevolg van die keuze voor haar rekening wil nemen.
Re: constructie in openbaar gebied
Naam:
Thomas (datum: 26-02-2020 19:42)

Mee eens met Bolte.

Aan de andere kant kan ik me zoiets wel voorstellen tpv een plaats waar een uitrit logisch zou zijn en de constructie niet ingrijpend is (bv laatste deel van de baan). Je zult dit aan de gemeente moeten vragen, een antwoord van het forum heb je niets.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl