Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: gedeelde oprrit
Naam: Radna, van Mevrouw (datum: 28-03-2019 12:01)

Geachte, wij delen een gedeelde oprit met de buren. jaren terug besloten om niet meer op te parkeren. IN de voorwaarde van de toen autoverzekering stond ook niet parkeren op een gedeelde oprit, gebruiken als laden en lossen. Mijn huidige autoverzekering heeft er geen voorwaarde van, met andere woorden je mag er gewoon op parkeren. Maar stel nu met brand en buren zijn niet thuis?? Buiten al dat gebel en geleur dat je eraf wilt... Nu willen ze in de straat parkeerplaatsen inkrimpen. Ik heb aangegeven dat niet op oprit mogen parkeren en gemeente wil nu bewijs. Heb ik dus niet. Maar is hier niet een wettelijke regel over. BV Niet parkeren op een gedeelde oprit ivm..... vul maar in. Eigen oprit kan je naar eigen beweegreden in gebruik nemen wat je wil, maar gedeelde is een heel ander verhaal. Heeft iemand tips of info hierover of waar ik heen kan gaan voor meer info?? Ik hoor het graag.
Reageer
Re: gedeelde oprrit
Naam:
Leon (datum: 28-03-2019 13:51)

Volgens mij zit je geheel op het verkeerde spoor hier. Allereerst: die autoverzekering heeft er niets mee van doen. Of je wel of niet mag parkeren op die (gedeelde) oprit is een kwestie van afspraken maken met de overige mede-eigenaars. Doorgaans staat zoiets beschreven als erfdienstbaarheid bij je koopakte. Daarin zal staan dat je recht van overpad/overweg moet verlenen, dat zal betekenen dat er geen obstakels mogen zijn (zoals auto's) die de afgesproken doorgang belemmeren. Mocht je dit niet op papier hebben dan wordt het al wat lastiger, wellicht is er iets te zeggen over de eigendomssituatie van de grond onder dat oprit. Als de oprit 3 meter breed is waarvan je beiden de helft in eigendom hebt dan moge het duidelijk zijn dat je geen eigen parkeerplaats hebt.

Los van bovenstaande vind ik het overigens wel dapper dat men parkeerplaatsen wil schrappen. Men zal dat wel moeten kunnen onderbouwen, één oprit meer of minder lijkt me hier niet doorslaggevend eerlijk gezegd.
Re: gedeelde oprrit
Naam:
pino (datum: 28-03-2019 15:09)

Een oprit betekend over het algemeen een garage en dus de mogelijkheid om te parkeren op eigen terrein.

Dat je dit niet doet of dat je de garage niet als zodanig gebruikt wil niet zeggen dat het niet kan.

(ik heb al heel wat mensen daarover van gedachte zien veranderen als er betaald moet gaan worden voor een plekje zeker voor de tweede auto die over het algemeen niet voor bewonerskorting in aanmerking komt)Re: gedeelde oprrit
Naam:
tim (datum: 28-03-2019 15:29)

Is hier sprake van een gedeelde oprit of een gedeelde parkeerplaats?


Verder misschien een ander forum proberen i.p.v. een bouwforum?
Re: gedeelde oprrit
Naam:
Leon (datum: 28-03-2019 15:50)

@Tim
Dat is een interessante vraag. Doorgaans zijn dergelijke gedeelde verhardingen (ik noem het maar even heel algemeen) bedoeld om een eigen tuin/garage te bereiken. Middels de erfdienstbaarheid zal bepaald zijn dat je er in de basis niet mag parkeren. Vanzelfsprekend staat het je vrij om in overleg met de buren dat wel te doen, bijvoorbeeld omdat slechts één van de partij een auto heeft en de andere partij(en) hier geen hinder van ondervinden. Maar dat valt en staat met afspraken maken, ten aanzien van de gemeentelijke parkeerbalans zul je zoiets altijd in negatieve zin moeten beschouwen (als in: geen parkeerplaats).
Re: gedeelde oprrit
Naam:
Jack , van SenS (datum: 28-03-2019 15:52)

Is het een gedeelde oprit waarbij twee auto's (dus een van u en een van de buren) naast elkaar kunnen worden geparkeerd, of is de oprit daar te smal voor?

In welk opzicht is de oprit 'gedeeld'; gezamenlijk eigendom of gezamenlijk gebruik (erfdienstbaarheid)?
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl