Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Schutting in het achtererf, BP, BOR of overgang
Naam: Pieter (datum: 15-04-2018 15:36)

Op dit moment wordt onze nieuwe twee-onder-een-kap gebouwd. Beide woningen hebben een garage naast het huis (eraan vast). De rechterzijde (onze woning) grenst aan openbaar terrein. Vanaf de rechter achterzijde van de woning willen we een schutting plaatsen tot aan de achtergrens.

In het BP staat dat een 2m-hoge perceelafcheiding is toegestaan voor 'tuin grond', maar bij ons is de grond aangewezen als 'woning'. Lijkt dan dus niet op te gaan volgens BP.

Volgens vergunningsvrij moeten we 1 meter uit de erfgrens blijven.

Het openbare terrein is een doodlopend parkeerplaatsje. Alle woningen eromheen hebben schuttingen of schuren.

De vorige woning had de afgelopen tientallen jaren ook een 2m schutting en die willen we vervangen door iets nieuws. Mag dit in het kader van overgangsrecht?
Reageer
Re: Schutting in het achtererf, BP, BOR of overgang
Naam:
Pieter (datum: 15-04-2018 15:38)

Met de vorige woning bedoel ik de woning die op dit perceel stond voordat de nieuwbouw aanving.
Re: Schutting in het achtererf, BP, BOR of overgang
Naam:
Kim (datum: 10-05-2018 08:27)

Mbt de nieuwbouwwoning: als het niet vergunningvrij is, is het vergunningplichtig. Dan kan je dus met vergunning mogelijk wel de schutting realiseren.
Ik vraag me wel af of je in de juiste bestemming kijkt? Meestal is binnen de bestemming "wonen" ook een erfafscheiding van 2m hoog toegestaan (denk maar eens aan rijwoningen).

Met je vraag over overgangsrecht : dit is waarschijnlijk niet van toepassing. Lees de overgangsregeling in het bp maar eens na.
Totale vervanging staat er vaak niet in. Daarbij zegt het overgangsrecht niet dat je geen vergunning nodig hebt. Is de schutting vergunningplichtig, zal je opnieuw een vergunning aan moeten vragen bij vervanging.

Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl