Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Berging verplicht?
Naam: Pieter (datum: 16-11-2017 15:13)

Mag een nieuwbouwhuis opgeleverd worden zonder berging? Wij vinden de te bouwen berging 'te klein' en willen zelf een overkapping plaatsen met daarin een berging. Wij hebben discussie met de aannemer en proberen alles in het werk te stellen om het huis 'zonder' berging te laten bouwen.
Reageer
Re: Berging verplicht
Naam:
Leon (datum: 16-11-2017 15:29)

Dat is altijd een beetje twijfelachtig. Feit is dat een woning conform de regelgeving voorzien moet zijn van een buitenberging. Meestal is dat zo'n houten hokje van 2 x 3 meter en die zijn inderdaad niet groot. Punt in dit soort situaties is dat die buitenberging wel onderdeel is van de opdracht (private overeenkomst), het staat de aannemer natuurlijk vrij om daar niet van af te willen wijken. Doorgaans is zoiets (met het oog op de bouwvergunning) wel op te lossen door een korte overeenkomst op te zetten waarin je verklaart dat je als koper zelf de verantwoordelijkheid neemt voor het plaatsen van een buitenberging zoals die door het Bouwbesluit wordt vereist. Dan nog is het echter de vraag of de aannemer hier in mee wil werken en wat de eventuele minderprijs is. Zeker wanneer het van oorsprong gaat om een dubbele berging gaat met een gedeelde paalfundering dan is het voordeel voor de aannemer nagenoeg 0. Mijn ervaring is dat het sterk verschilt per aannemer hoe ze hier mee om willen gaan. Overigens kan het ook zo zijn dat die berging onderdeel is van de erfafscheiding of dat het zelfs beeldbepalend is (indien grenzend aan de openbare weg). Dat is zo natuurlijk niet te beoordelen. Het enige wat je kan doen is in overleg gaan en daarbij bij voorbaat niet rekent op al te veel minderwerk...
Re: Berging verplicht
Naam:
pino (datum: 16-11-2017 19:12)

ja dat mag
De oplevering is iets tussen u en de aannemer.
(Hij kan het ook zonder dak aan u opleveren).

Maar meestal is er een contract waarin wordt beschreven dat de woning moet voldoen aan het bb en gereed moet zijn gemeld voor de oplevering.
daar loopt het spaak bij projectbouw

Re: Berging verplicht
Naam:
Jack , van SenS (datum: 17-11-2017 09:04)

Maar er is ook een 'afspraak' tussen overheid (gemeente) en aanvrager; nl. de vergunning.

Een berging is verplicht en in de praktijk blijken verschillende gemeentes er anders mee om te gaan als de berging bijv. later geplaatst wordt, of vergunningsvrij vergroot wordt omdat de koper dat wenst.
Re: Berging verplicht
Naam:
Jack , van SenS (datum: 21-11-2017 13:37)

... met vergunningsvrij vergroten bedoel ik in dit geval dat ze de bij de bouw/koop aangeboden berging niet afnemen, maar zelf later een andere, grotere berging plaatsen.

Is wellicht lastig voor gemeenten, want de aanvrager heeft de (verplichte) berging niet gerealiseerd en bij gereedmelding staat de door de koper toegezegde berging er mogelijk nog niet.Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl