Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: hoogte bepaling split level tbv aanbouw
Naam: Hans (datum: 15-02-2017 11:15)

beste forum deelnemers,

vraag over aanbouw achter huis (split level)
hoogte voorzijde/straatkant 1,4m lager dan achter. Woonkamer ligt aan tuin die derhalve 1,4m hoger is dan straathoogte aan voorkant. De woonkamer is 3,8m hoog. aanbouw zou naar mijn idee 3,8m hoog worden (even hoog als woonkamer) Echter er gaan geluiden op die de hoogte van de straat als leidend aannemen. Hiermee zou hoogte 5,2m (vergunningplichtig) worden.

Naar mijn idee is hoogte tuin (alle huizen in buurt zelfde hoogte achter) leidend. Voor bepaling erfafscheiding tussen de tuinen (2m hek) is 0 punt ook bepaald op vloerhoogte woonkamer achter.

Ik kijk uit naar jullie advies en ervaring
bvd

Reageer
Re: hoogte bepaling split level tbv aanbouw
Naam:
Cees (datum: 15-02-2017 11:42)

Bij vergunningsvrij bouwen op basis van artikel 2 van bijlage II Besluit omgevingsrecht wordt de hoogte gemeten ten op zichte van het aansluitende afgewerkte terrein. Dus het terrein die aansluit op de aanbouw. Zie artikel 1 van bijlage II van het Besluit omgevingsrecht.

In de overige gevallen is de wijze van meten in het bestemmingsplan bepalend.

Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl