Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Pergola als erfafscheiding
Naam: Pieter Sipkema (datum: 09-12-2016 11:10)

Ik heb als erfafscheiding een constructie van palen, betongaas, wilgenmatten en klimop aan zijkant (voor zijgevel rooilijn) van 2,0 m1 hoog gezet. Deze wordt (terecht) gezien als bouwwerk waar vergunning voor nodig is en inschatting is dat deze niet verleend zal worden.


Mij is verzocht deze te verwijderen of in ieder geval te verlagen tot 1,0 m1 hoog. In verband met ruimtebeslag is een haag als afscheiding hier niet handig dus ik ben op zoek om binnen de ruimte die de wet geeft met huidige materialen iets te maken.Ik begreep dat een pergola als tuinmeubulair gezien wordt en dus vergunningsvrij geplaatst kan worden. Hoever kan het begrip pergola opgerekt worden? Kan ik de constructie aanpassen zodat deze binnen begrip pergola vallen en hoever moet ik dan gaan? Is het voldoende om de bovenste meter betongaas te verwijderen en te vervangen door lijdraden om klimplanten te geleiden en kan ik de (tijdelijke) wilgenmatten die dienst doen als afscheiding totdat de klimop volgroeit is laten zitten? En hoeveel lijdraden mag ik spannen tussen de palen om geheel als pergola aangemerkt te krijgen?Alvast dank voor de reactie of verwijzingen waar ik jurispudentie kan vinden voor bergip pergola.
Reageer
Re: Pergola als erfafscheiding
Naam:
pino (datum: 10-12-2016 18:40)

Een pergola langs de erfgrens is ook en erfscheiding.

knip over 2 maanden een knotswilg kaal en plant de takken strak langs elkaar, en knip ze af op 2 meter hoog.
Een paar weken trouw water geven en je hebt een haag van nog geen 10 cm dik en 2 meter hoog.

(als je geregeld snoeit blijft hij dat ook)

Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl