Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Vragen over staalconstructie hal
Naam: De Vries (datum: 07-10-2012 12:49)

Beste mensen,

Ik zit al een tijdje met een aantal vragen in mijn hoofd omtrent een oud project wat wij ooit op stage hebben gehad (ik heb het zelf nooit behandeld maar ben toch benieuwd hoe dit opgelost kan worden). Het betreft een hal opgebouwd uit stalen elementen. Het bijzondere aan de hal was echter het feit dat de plattegrond aan ??n zijde schuin wegliep (zie de tekening bijgevoegd).De vragen die ik heb:

Hoe wordt tegen de schuin weglopende kolommenrij van stramien 1 een gevelbeplating bevestigd? Aangezien de gevel niet evenwijdig aan de flens van het HEA-180 profiel staat vraag ik mij af hoe de regels van de gevelbeplating op de kolom vastgezet kunnen worden. (In de situatie wanneer de gevel recht zou zijn worden de platen vaak bevestigd zoals in de afbeelding (http://s8.postimage.org/69534r02t/Gevelbevestiging_bij_rechte_gevel.png), maar hoe zit dit bij zo'n schuine gevel als dit?).


Omdat er vanuit moest worden gegaan dat de dakhelling overal gelijk moest zijn (ivm de mogelijkheid tot het plaatsen van een sheddak), lijkt mij dat alle kolommen van stramien een andere lengte hebben, is dit ook op te lossen?

Ik hoor graag van jullie.

Bijlage: Situatie.jpg Reageer
Re: Vragen over staalconstructie hal
Naam:
pino (datum: 07-10-2012 16:52)

met een stukje hulpstaal dat onder de juiste hoek tegen de kolom wordt gelast.

Of je zet de kolommen iets schuin
(maakt niets uit bij een geschoorde constructie)

Re: Vragen over staalconstructie hal
Naam:
J. Bolte , van Yacht (datum: 08-10-2012 00:04)

kolommen schuin zetten, en de bovenbalk afschuinen.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl