Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Schutting erfafscheiding buitengebied
Naam: B. (datum: 11-03-2011 13:14)

Buren willen op de grens een schutting plaatsen van 2 meter hoog. Wij zijn het hier niet mee eens aangezien wij hierdoor het uitzicht over de weilanden verliezen. Aan welke richtlijnen dienen de buren zich te houden als ze toch de schutting willen plaatsen?
Reageer
Re: Schutting erfafscheiding buitengebied
Naam:
Pieter (datum: 11-03-2011 16:03)

wat er op de erfgrens gebeurd wordt bepaald door U en de buren. als het ook uw erfgrens is tenminste.
Re: Schutting erfafscheiding buitengebied
Naam:
Appie , van BTGS (datum: 11-03-2011 16:16)

Wil iemand geen inkijk en graag vrij zitten in de tuin of vindt men dat het terrein duidelijk moet worden afgebakend, dan heeft men de mogelijkheid om het erf af te sluiten, bijvoorbeeld met een hek, schutting of tuinmuur. Daarmee maakt u duidelijk zichtbaar waar de grens van uw perceel ligt.
Soms kunt u zo?n afscheiding zonder omgevingsvergunning neerzetten, maar u moet wel altijd eerst met uw buren overleggen. Met name als zo?n bouwwerk direct op de erfgrens wordt gezet.
Verder gelden voor het omgevingsvergunningvrij plaatsen van een afscheiding bepaalde voorwaarden. Als u daar niet aan voldoet, dan moet u eerst een omgevingsvergunning aanvragen.
In de brochure van Vrom leest u meer over de voorwaarden voor vergunningvrij en vergunningplichtig plaatsen van erf- en perceelafscheidingen.

Verder is het ook verstandig om kennis te nemen van wettelijke regels en bepalingen betreffende rechten en verplichtingen zoals deze opgenomen zijn in het Burgerlijk Wetboek, boek 5, titel 3, 4 en 5.

Re: Schutting erfafscheiding buitengebied
Naam:
Junge (datum: 08-03-2017 20:26)

Wij hebben net een bouwkavel in het buitengebied gekocht met vrij uitzicht en nu plaatst de buurman, zonder overleg en zonder dat wij elkaar kennen op de grens met de bestemming 'agrarische doeleinde met landschappelijke waarde' zijn schutting. Zijn perceel is zo groot, dat wij hem niet kunnen zien. Juist vanwege de vrije uitzicht hebben wij dit perceel gekocht. Hebben wij rechten om dit tegen te kunnen houden?
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl