Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: wanneer is een bouwvergunning + ontheffing onherroepelijk ?
Naam: Nick, van geen (datum: 24-11-2010 17:42)

Mijn buren hebben een bezwaar ingediend tegen de bouwvergunning en binnenplans ontheffing die de gemeente ons wil gaan verlenen. Nu hebben wij goede hoop dat de gemeente de bezwaren ongegrond zal verklaren en ons de vergunning en ontheffing gaat verlenen.

Echter willen wij pas gaan verbouwen wanneer wij een onherroepelijke bouwvergunning hebben, we willen niet het risico lopen alles af te moeten breken. Hebben wij deze pas na een eventueel hoger beroep wat dan in ons voordeel beslist moet worden?

alvast hartelijk dank voor jullie reacties.
Reageer
Re: wanneer is een bouwvergunning ontheffing onherroepelijk
Naam:
Paul (datum: 25-11-2010 00:11)

Als je buren ongelijk krijgen van de gemeente dan kunnen je buren in beroep gaan bij de Rechtbank en als je buren ook weer ongelijk krijgen van de Rechtbank dan kunnen ze nog in hoger beroep gaan bij de Raad van State. Beide procedures bij de Rechtbanl en bij de Raad van State duren ieder ongeveer een jaar.

De bouwvergunning is onherroepelijk als er geen rechtsmiddelen (d.w.z. geen bezwaar, beroep en hoger beroep) meer tegen de bouwvergunning ingesteld kunnen worden.

Ik zou gewoon met bouwen beginnen op het moment dat het bezwaarschrift van je buren ongegrond is verklaard.
Re: wanneer is een bouwvergunning ontheffing onherroepelijk
Naam:
J. Bolte , van Yacht (datum: 25-11-2010 10:59)

Zoals ik de vraag lees is de vergunning nog niet verleend, en is dat wat de buren hebben ingediend meer een 'bedenking' tegen het bouwplan. De gemeente kan die meewegen in haar beslissing als ze dat wil, maar hoeft hier niet echt iets mee te doen.

Wanneer die vergunning er eenmaal ligt moeten de buren (wanneer ze zich miskend voelen) ALSNOG een officieel bezwaar maken. Daar gaat de gemeente dan officieel op reageren, en bij afwijzing krijg je de situatie die Paul omschrijft, beroep en hoger beroep.

Deze procedures houden de inwerkingtreding van je vergunning niet tegen, dus je zou kunnen beginnen met bouwen in de hoop dat de buren ongelijk krijgen. Eigen risico.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl