Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: aanvraag vergun. dakkapel
Naam: mirelle (datum: 13-04-2010 23:15)

wij hebben bij de gemeente een aanvraag gedaan voor het plaatsen van 2 dakkapellen.de eerste aanvraag was afgekeurd met de criteria dat de tekening niet goed was. gesprek aangevraagd met welstand en gemeente.
wij wonen in een rijtje van 5 huizen op de hoek hebben ze 2 dakkappelen gebouwd over de nok. dit hadden wij ook ingediend dit was niet goed. oke. waarom zij wel en wij niet?? ze hebben achter een hele grote dakkapel dat willen wij ook. oke we kwamen er mee uit dat we de tekening gaan veranderen op 1 dakpan. en van gemeente voorbeeld tekening gehad. zelfs die meneer van welstand zei tegen ons als jullie de tekening veranderen op 1 dakpan dan krijgen jullie de vergun. nu na 6 wk. gewacht te hebben. (dachten dat het goedgekeurd was) kregen we bericht dat de welstands het weer had afgekeurd. weer op de tekening??? (kan dat wel na 6weken?) voorkant wel goed maar achterkant niet. (volgens de regels van vrom moet je 50cm van de nok) dus dit was kleiner?? heel veel fouten in gemeente brief?? overkant had ook een grote dakkapel gebouw verleden jaar! ook niet volgens de vrom regels!!! en die mogen wel bouwen. of we moeten vergun. vrij bouwen kleine dakkapel en 1 dakpan??? of 2 dakpannen en grote dakkapel. maar het probleem is dat we bij 2 dakpannen niet kunnen staan. dus we moeten 1 dakpan , maar waarom krijgen andere het wel voorelkaar en wij niet. wij doen het volgens de regels aanvraag en andere niet??? als men toch gaat bouwen (1dakpan en grote dakkapel )kan de gemeente het dan aflaten breken???of boeten geven en hoeveel is die boete dan. Kunnen wij hier niets aandoen dat de ene huiseigenaar het wel voor elkaar krijgt (waarschijnlijk vriendjes politiek) is deze gemeente, abcoude anders dan andere gemeentes hebben ze hun eigen regels??? kunnen wij hier tegen in gaan?? we hadden zelfs fotos laten zien van de buren. nou zegt de gemeente steeds dat ze een brief gaan sturen naar mensen!! nou daar geloven wij niks van.en volgens de regelgeving moet je de trendsetter volgen klopt dit?
Reageer
Re: aanvraag vergun. dakkapel
Naam:
Wim (datum: 14-04-2010 09:47)

Vraag eens na bij die mensen op de hoek, maar wellicht hebben hun nooit een aanvraag bouwvergunning gedaan. Is dat wel zo, dan kun je die gebruiken om je recht te halen. Is die kapel illegaal gezet (hetgeen zeer denkbaar is) kun je gemeente vragen handhavend op te treden. Zal wel je laatste gesprek zijn geweest met die buren op de hoek, maar zo gaat dat.
Re: aanvraag vergun. dakkapel
Naam:
ak (datum: 14-04-2010 10:03)

Waarom zou je de gemeente vragen handhavend op te treden? De gemeente zal dat dan moeten doen. Je wilt zelf zo'n dakkapel, maar als blijkt dat het niet mag zeg je: 'dan mag niemand het'? Kinderachtige reactie. Lost bovendien het probleem niet op en je krijgt er een probleem met de buren bij.
Re: aanvraag vergun. dakkapel
Naam:
Wim (datum: 14-04-2010 10:24)

Misschien dat met wat medewerking en hulp van gemeente die bestaande kapel van de buren te egaliseren is, waardoor jij er ook zo ??ntje kan plaatsen. Of net als de buren een kapel plaatsen en afwachten wat er verder komen gaat. Als gemeente dan bij jullie komt handhaven hebben de buren uiteindelijk ook een probleem.
Re: aanvraag vergun. dakkapel
Naam:
R. van den Berg (datum: 20-05-2010 22:28)

Uit het zeer warrige verhaal (zonder gebruik van hoofdletters en overmatig gebruik van leestekens) maak ik op dat u heel wat regelgeving door elkaar gooit. Een goed anwoord geven v.w.b. regelgeving, termijnen en behandeling is dan ook eigenlijk niet mogelijk.

Maar we reiken de hand...

Gemeenten hebben doorgaans een welstandsnota. In sommige gemeenten zijn er zelfs aparte nota's waarin dakkapellen worden behandeld. In die nota's is vastgelegd hoe de gemeente wenst om te gaan met de aanvragen voor dakkapellen. Er staan voorbeelden in en richtlijnen. Dergelijke nota's worden al eventjes gebruikt, maar het onderwerp dakkapellen is vrij recent in veel gemeentes vernieuwd. Er is aansluiting gezocht bij de uitgangspunten voor lichtvergunningsplichtige en vergunningsvrije dakkapellen.

Het is dus goed mogelijk dat de gemeente in het verleden medewerking heeft verleend aan de bouw van de door u bekritiseerde dakkapel, omdat er toen nog sprake was van andere uitgangspunten. Het gelijkheidsbeginsel gaat dan ook niet langer op. De door u aangevraagde dakkapel kan dus op beeldkwaliteit worden afgekeurd.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl