Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: dakterras vergunning + Welstandscommisie
Naam: Romano (datum: 15-10-2009 13:42)

Wij hebben een vergunning aangevraagd voor een dakterras. Het dakterras is inmiddels gebouwd en staat netjes volgens de bouwvoorschriften en de ingediende tekening. Nu moet het langs de Welstandscommisie en zij keuren het af omdat het niet overeenkomt met een dakterras dat 6 huizen verderop staat. Nu blijkt dat dat terras geen vergunning heeft. Hoe kan het dat ik mijn terras moet conformeren aan een terras dat geen vergunning heeft? Kan de welstandscommisie dat wel doen of kan ik het aanvechten?
Reageer
Re: dakterras vergunning Welstandscommisie
Naam:
J. Bolte , van Yacht (datum: 15-10-2009 13:51)

De bouwvergunning kan niet worden afgegeven zonder een goedkeuring van welstand. Wanneer u volgens die vergunning bouwt kan welstand naderhand niet nog eens extra eisen opleggen, dat zou onredelijk zijn.
Re: dakterras vergunning Welstandscommisie
Naam:
J. Bolte , van Yacht (datum: 15-10-2009 13:53)

ow wacht even, u heeft gebouwd terwijl de aanvraag nog in behandeling is? Tja, dat risico neemt u zelf. Welstand moet beoordelen of het bouwwerk in zijn omgeving past. daarbij wordt niet gezegd of die omgeving volledig legaal moet zijn gebouwd. Welstand kijkt in principe alleen of het mooi of lelijk is.


Re: dakterras vergunning Welstandscommisie
Naam:
Romano (datum: 15-10-2009 14:02)

het valt aan te passen maar liever doe ik het niet, huidige dakterras is mooier (dient wit te zijn, dus word schilderen aan de buitenkant)
Maar er valt niet met ze te onderhandelen?
Re: dakterras vergunning Welstandscommisie
Naam:
J. Bolte , van Yacht (datum: 15-10-2009 14:53)

kunt u proberen, bel hiervoor de behandelende BWT-ambtenaar eens op.
Re: dakterras vergunning Welstandscommisie
Naam:
Romano (datum: 15-10-2009 15:03)

laatste vraag: aan de voorzijde heb ik een puntdak, het dakterras stata erachter op ene plat gedeelte. Het Puntdak is hoger dan het gehel dakterras. Heb ik dan nog steeds met de Commisie van doen? aangezien ik het vooraanzicht niet verander. ps, bedankt voor je snele antwoorden trouwens
Re: dakterras vergunning Welstandscommisie
Naam:
DK (datum: 15-10-2009 15:56)

Een bouwaanvraag MOET aan de redelijke eisen van welstand worden getoetst. Een reguliere bouwaanvraag ook als is het een interne verbouwing MOET worden voorgelegd aan een commissie. Kortom u ontkomt er niet aan. Ik ben het trouwens met de heer Bolte eens, dat het niet slim is om eerder te beginnen met bouwen.
Re: dakterras vergunning Welstandscommisie
Naam:
Sandra (datum: 15-10-2009 16:13)

U kunt ook vragen of de ambtenaar wil afwijken van het ADVIES. Want welstand geeft een advies, en dat is geen bindende beslissing.

Re: dakterras vergunning Welstandscommisie
Naam:
Peter (datum: 15-10-2009 16:13)

Beste DK,

Een kleine kanttekening m.b.t. interne wijzigingen.
Zie artikel 48 lid 2,a
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl