Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: warmteisolatie hollebaksteenvloer
Naam: Jan de Voogd, van Dykarwei (datum: 13-08-2009 11:13)

Ik ben van plan om vloerverwarming aan te laten leggen op een hollebaksteenvloer. Deze vloer is aan onderzijde niet geisoleerd en ligt 'koud' op de funderingsbalken. Er zijn dus veel koudebruggen.Kruipruimte ca 60cm. Juist onder de woonkamer, die uit 2 compartimenten bestaat,is er moeilijk onder te komen. Er ligt een kleilaag 10 cm onder funderingsbalken.Kan dus alleen onderdoor funderingsbalken.
Vraag 1:welke mogelijkheden zijn er om vloer te isoleren. Heb al gekeken naar schelpen,thermochips en isolatie opspuiten (kan slecht ivm toegankelijkheid.)
Vraag 2:hoeveel warmteverlies heb je wanneer vloer niet van isolatie wordt voorzien.Leidingen worden ingefreesd,en zitten dan 5mm onder tegels. Warmte stijgt op dus... En: kostenbaten.
Wie kan mij hier goed advies geven?
Bij voorbaat hart.dank. Jan de Voogd.
Reageer
Re: warmteisolatie hollebaksteenvloer
Naam:
Robin (datum: 13-08-2009 12:22)

Warmte in lucht stijgt op, maar geleidingswarmte, waarover u het hier hebt, doet dit niet en verspreid zich rondom het verwarmende element in alle richtingen redelijk gelijkwaardig. Kortweg u verliest warmte naar uw kruipruimte.

Dit komt omdat u de vloerconstructie in het geheel opwarmt. Op zichzelf is dit niet erg, zolang de kruipruimte als zodanig maar geisoleert is, of u graag voor de kraaien stookt.

Isolatie voor de kruipruimte kunt u op diverse manieren doen, waaronder PS / kleikorrels, schelpen, onderzijde vloer bespuiten met isolatie etc. (plaatselijk wat uitgraven kan hierbij helpen om aanbrengen te vermakkelijken.)

U kunt er echter ook voor liezen om de bovenzijde van de vloer, onder de vloerverwarming te isoleren met een zeer hoogwaardige isolatie. Kostentechnisch is dit echter niet goedkoop.
Re: warmteisolatie hollebaksteenvloer
Naam:
henk odijk , van odijk advies bv (datum: 13-08-2009 14:17)

De beste isolatie van die begane grondvloer is PUR sprayen aan de onderzijde. Als je 60 cm hebt is dat ruimschoots genoeg om er onder te komen, bij de funderingsbalk moet dan alleen een sleuf gegraven om er onderdoor te kunnen. Dat sprayen kost normaliter rond de 20 euro/m2.

Kleikorrels, schelpen, piepschuim e.d. op de bodem zijn niet zo zinvol. Als die kruipruimte wordt geventileerd blijft de vloer aan onderzijde koud.

Alternatief is isolatie aan bovenzijde, vloerverwarming kun je dan leggen op een noppenplaat. Nadelen:
- je hebt maar 2 cm isolatie
- er moet ook een volledige dekvloer op
- je vloer komt flink omhoog, totaal wel 6-7 cm.
Voordeel is wel dat je systeem veel sneller reageert.

NB; kun je wel frezen in die holle baksteenvloer?
NB: Als ze toch komen met die PUR-spuit zou ik meteen de spouwmuren laten vullen (als je die hebt).Re: warmteisolatie hollebaksteenvloer
Naam:
J.Cobben , van 1945 (datum: 19-03-2019 17:16)

Ik wil deze vloer zelf isoleren. De kruipruimte is 1mtr 10.
Welke isolatie kan ik het beste aanbrengen en hoe.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl