Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Plaatsen van schutting,,,
Naam: Michael (datum: 27-10-2008 15:28)

Beste Bouwgenoten,

Tussen beide erven staat een mandelige taxus haag (achtertuin). Vraag: Kunnen wij aan onze zijde op eigen terein een schutting plaatsen of een betongaasrek waar hydra's in kunnen groeien. Aub geen 'overleg-met-je-buren-reactie' want die optie is er (helaas) niet. Ik reken op wijze reacties.

met vriendelijke groet,

Michael.


Reageer
Re: Plaatsen van schutting,,,
Naam:
Klaas (datum: 27-10-2008 17:08)

Ja
Re: Plaatsen van schutting,,,
Naam:
Piet (datum: 27-10-2008 22:05)

maar zorg er wel voor dat de bestaande taxus haag geen schade leidt.
Re: Plaatsen van schutting,,,
Naam:
Michael (datum: 28-10-2008 11:53)

Beste Piet,

Dank voor je reactie. Bedoel je met "schade" "helemaal niet aankomen" of "als ie maar niet dood gaat". Snoeien kunnen we 'm toch altijd wel aan onze zijde ondanks de mandeligheid??? Het idee is wel om deze schutting natuurlijk zo dicht mogelijk tegen de erfafscheiding te plaatsen.

groet,
Michael.



Re: Plaatsen van schutting,,,
Naam:
D. Veen , van D. Veen Bouwadvies (datum: 28-10-2008 13:27)

Snoeien kan wel, maar inderdaad doodlaten gaan niet. Let er wel op dat je schutting maar max. 2m hoog mag zijn (als je een tussenliggende woning hebt) anders heb je hier een bouwvergunning voor nodig.
Re: Plaatsen van schutting,,,
Naam:
Kees , van Bouw en Woningtoezicht Almere (datum: 05-11-2008 09:17)

Als je het echt weten wilt!

Burgerlijk wetboek boek 5 Artikel 46: "De eigenaar van een erf kan te allen tijde van de eigenaar van het aangrenzende erf vorderen dat op de grens van hun erven behoorlijk waarneembare afpalingstekens gesteld of de bestaande zo nodig vernieuwd worden. De eigenaars dragen in de kosten hiervan voor gelijke delen bij.

Artikel 47
1. Indien de loop van de grens tussen twee erven onzeker is, kan ieder der eigenaars te allen tijde vorderen dat de rechter de grens bepaalt.

2. In geval van onzekerheid waar de grens tussen twee erven ligt, geldt niet het wettelijk vermoeden dat de bezitter eigenaar is.

3. Bij het bepalen van de grens kan de rechter naar gelang van de omstandigheden het gebied waarover onzekerheid bestaat, in gelijkwaardige of ongelijkwaardige delen verdelen dan wel het in zijn geheel aan een der partijen toewijzen, al dan niet met toekenning van een schadevergoeding aan een der partijen.

Artikel 48
De eigenaar van een erf is bevoegd dit af te sluiten.

Artikel 49
1. Ieder der eigenaars van aangrenzende erven in een aaneengebouwd gedeelte van een gemeente kan te allen tijde vorderen dat de andere eigenaar ertoe meewerkt, dat op de grens van de erven een scheidsmuur van twee meter hoogte wordt opgericht, voor zover een verordening of een plaatselijke gewoonte de wijze of de hoogte der afscheiding niet anders regelt. De eigenaars dragen in de kosten van de afscheiding voor gelijke delen bij.

2. Het vorige lid is niet toepasselijk, indien een der erven een openbare weg of een openbaar water is.

Dit is zoals het in de wet staat. Antwoord is dus ja. Aangezien jij mede eigenaar bent van de mandelige haag, mag je deze ook terugsnoeien. Overigens is taxus een zeer sterke heester en zal je deze niet snel doodsnoeien.

Wil je overigens je rechten en plichten kennen, lees dan boek 5 van het Burgerlijk wetboek eens. Hierin staat van alles in over burenrecht.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl