Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Re. vraag nummer 30567
Naam: G.Verheijen, van Woordvoerder huurders app.complex (datum: 30-09-2008 14:48)

Er is een reguliere bouwvergunning verleend, maar nadat wij bezwaar hadden gemaakt over het verplaatsen v.d.poort in de erfafscheidingsmuur, kregen wij v.d.Gemeente te horen dat deze erfafscheiding bouwvergunningsvrij was ,wat wij tegen spreken omdat de penanten 2,10 m.hoog en de muur en poort 2,04m.hoog zijn !!Nu wordt er beweerd dat bij een geringe overschrijding van de hoogte dit niet relevant is ?? Dit vinden wij nu juist wel relevant, want hierdoor moet de vergunning worden nagekomen en moet de gemeente toch handhavend op treden? Wat kunnen wij nu nog doen om ons gelijk te krijgen ? Ons bezwaar is inmiddels ongegrond verklaard !!Bij voorbaat dank
Reageer
Re: Re. vraag nummer 30567 (iets te hoge poort/muur)
Naam:
Paul (datum: 30-09-2008 19:18)

Als bevoegd gezag zou ik niet handhavend optreden tegen een erfafscheiding die een 4-10 centimer te hoog is. Als jullie in zo'n situatie toch in beroep gaan, dan kunnen de "illegale" bouwers altijd het aansluitende terrein nog een paar centimeter verhogen zodat er een legale bouwvergunningsvrije situatie ontstaat.

Verder is het natuurlijk de vraag of een rechter de gemeente ertoe zal dwingen om alsnog handhavend op te treden als een beroepschrift wordt ingediend. Er is grote kans dat de rechter de overtreding te gering acht. En als de rechter toch vindt dat handhavend opgetreden moet worden dan kan een en ander ongetwijfeld met vrijstelling of ontheffing alsnog worden gelegaliseerd.
In de praktijk lijkt het me dan ook heel erg moeilijk om tot verlaging van de bouwwerken te komen, tenzij er uitermate specifieke en bijzondere belangen in het geding zijn.

Re: Re. vraag nummer 30567
Naam:
Robin (datum: 01-10-2008 08:22)

Handhaving gebruikt vaak ook een kosten - baten analyse voro dit soort problemen.

Als u met de melding was gekomen terwijl er werdt gebouwd had men de werkzaamheden waarschijnlijk stopgelegd wegens het in strijd handelen met.

Nu komt u achteraf met de melding dat de schutting tussen de 2 en de 10 cm te hoog is. Als je dit probleem bekijkt betekent dit dat men voor een enkele honderden tot duizenden guldens de schutting moet aanpassen. Dit terwijl het goedkoper is om de tuin "plaatselijk" wat op te hogen waardoro wordt voldaan aan de wetgeving wat slechts enkele tientjes kost.

Wettelijk gezien staat u in uw recht echter de overtreding is zo gering dat handhaving zelden plaats zal vinden. Het is immers duurder om een ambtenaar 4 uur te laten werken aan deze casus dan om er 2 kuub grond naast uit te rijden en te voldoen aan de wetgeving.

Dit ziet u bijvoorbeeld ook bij snelheidsovertredingen. Rijdt u 2 km te hard bent u in overtreding. De wetgever legt u echter geen boete op. Bij 4 km te hard wel want dan wordt de overtreding te groot. Uw geval in deze wordt door rechters als gelijkwaardig betiteld waardoor de gemeente hierbij niet handhavend op zal treden. De overtreding is te gering in verhouding met de te maken kosten.
Re: Re. vraag nummer 30567
Naam:
Gerrit , van Woordvoerder huurders app.complex (datum: 01-10-2008 17:04)

Volgens mij gaat het hier alleen om de erfafscheiding bouwvergunningsplichtig te laten verklaren ,zodat de poort op de plaats van de verleende vergunning geplaatst moet worden ? Als dit zo is zal er wel handhavend opgetreden moeten worden denk ik ? Ook al gaat het om cm. want wet is wet toch ? Succes !!
Re. vraag nummer 30567
Naam:
Henk (datum: 01-10-2008 17:40)

Wet = wet. Klopt. Maar zo zijn er meer vergelijkingen te maken:
Muggenziften = tijdrovend
tijd = geld
(belasting!)geld = heilig

En tenslotte:
Je onnodig druk maken = slecht voor je hart...
Re: Re. vraag nummer 30567
Naam:
Paul (datum: 01-10-2008 21:56)

Strijd met de wet is niet altijd identiek met onrechtmatig.
Re: Re. vraag nummer 30567
Naam:
Gerrit , van Woordvoerder huurders app.complex (datum: 03-10-2008 13:04)

dit lijkt mij geen muggenziften maar recht halen ! wat zou jij doen als er een poort op jouw binnenplaats uitkomt ? terwijl deze eerst volgens de bouwtekening met vergunning voor jou achtergevel op de inrit uitkwam ? nu ineens vergunningsvrij verklaart en poort verplaatst ! dan moet je wel proberen om deze vergunningsplichtig te maken waardoor de poort alsnog verplaatst wordt naar de plaats van de eerste bouwtekening waar vergunning voor is verleend toch !!
Re: Re. vraag nummer 30567
Naam:
Paul (datum: 03-10-2008 14:20)

Uiteraard ken ik de situatie niet en is die me ook na de laatste reactie nog niet duidelijk. Wat wel blijft staan is: als een bouwwerk een paar centimeter hoger is dan toegestaan dan moeten er wel zeer bijzondere omstandigheden zijn om handhavend op te (kunnen) treden vanwege die paar centimeter verschil. Maar je kunt gewoon de proef op de som nemen door een bezwaarschrift in te dienen en net zo lang door te procederen totdat je gelijk krijgt. Als het zover komt dan erken ik meteen dat ik het nu mis heb.
Re: Re. vraag nummer 30567
Naam:
pino (datum: 03-10-2008 14:58)

gerrit heb je aan twee kanten de hoogte gemeten (de kleinste maat is maatgevend)

Als je buren naar jouw mening gebruik maken van jouw binnen terein schakel dan rechtshulp in
e.a is private recht de gemeente heeft daar in principe geen boodschap aan.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl