Zoek binnen het forum
Vraag: Rokersruimte
Naam: Pascal (datum: 28-08-2008 10:23)
Naar aanleiding van het rookverbod in de horeca, worden er rokersruimte gecreeerd. Zijn er eisen gesteld aan bijvoorbeeld de afzuigcapaciteit van de installatie?
Tot slot, dient een rokersruimte ingedeeld te worden in bijvoorbeeld "activiteiten die de binnenlucht verontreiningen"?
Reageer
Naam: Pascal (datum: 28-08-2008 10:23)
Naar aanleiding van het rookverbod in de horeca, worden er rokersruimte gecreeerd. Zijn er eisen gesteld aan bijvoorbeeld de afzuigcapaciteit van de installatie?
Tot slot, dient een rokersruimte ingedeeld te worden in bijvoorbeeld "activiteiten die de binnenlucht verontreiningen"?
Reageer
Re: Rokersruimte
Naam: henk odijk , van odijk advies (datum: 28-08-2008 20:45)
Het Bouwbesluit stelt geen specifiek rokersuimte. In de horeca val je al gauw onder de functie "met alcohol" zodat je dan 4,8 l/sec per m2 moet ventileren. Dat komt in grote lijnen overeen met de oude 6-voudige ventilatie van de drank- en horecawet.
Ik zou zelf voor een rokersruimte wat hoger gaan zitten, minimaal ca. 10-voudig. Zorg er dan wel voor dat de ruimte op onderdruk komt, dus minder toevoeren dan afzuigen. Resterende toevoer komt dan uit omliggende ruimten.
Reageer
Naam: henk odijk , van odijk advies (datum: 28-08-2008 20:45)
Het Bouwbesluit stelt geen specifiek rokersuimte. In de horeca val je al gauw onder de functie "met alcohol" zodat je dan 4,8 l/sec per m2 moet ventileren. Dat komt in grote lijnen overeen met de oude 6-voudige ventilatie van de drank- en horecawet.
Ik zou zelf voor een rokersruimte wat hoger gaan zitten, minimaal ca. 10-voudig. Zorg er dan wel voor dat de ruimte op onderdruk komt, dus minder toevoeren dan afzuigen. Resterende toevoer komt dan uit omliggende ruimten.