Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Rokersruimte
Naam: Pascal (datum: 28-08-2008 10:23)

Naar aanleiding van het rookverbod in de horeca, worden er rokersruimte gecreeerd. Zijn er eisen gesteld aan bijvoorbeeld de afzuigcapaciteit van de installatie?
Tot slot, dient een rokersruimte ingedeeld te worden in bijvoorbeeld "activiteiten die de binnenlucht verontreiningen"?
Reageer
Re: Rokersruimte
Naam:
henk odijk , van odijk advies (datum: 28-08-2008 20:45)

Het Bouwbesluit stelt geen specifiek rokersuimte. In de horeca val je al gauw onder de functie "met alcohol" zodat je dan 4,8 l/sec per m2 moet ventileren. Dat komt in grote lijnen overeen met de oude 6-voudige ventilatie van de drank- en horecawet.

Ik zou zelf voor een rokersruimte wat hoger gaan zitten, minimaal ca. 10-voudig. Zorg er dan wel voor dat de ruimte op onderdruk komt, dus minder toevoeren dan afzuigen. Resterende toevoer komt dan uit omliggende ruimten.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl