Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: kalkzandsteen
Naam: roque da sliva, van bouwsil (datum: 23-06-2008 18:05)

Ik wil graag een bedrijf beginnen in kapverdische eiland voor het fabriceren van kalkzandsteen wat heb je daar voor nodig?
Ik zou graag wil weten de samenstelling
Van kalkzandsteen welke machines heb je daar voor nodig fabrikant van de machines en alles wat mogelijk is
Wij danken u voor mocht er nog vragen zijn dan verzoeken wij u vriendelijk contact met ons op te nemen om een en ander nog mondeling met u door te nemen.


Hoogachtend,

A.P. Roque da Silva

Reageer
Re: kalkzandsteen
Naam:
Leon (datum: 23-06-2008 18:21)

Weet je wat j?j zou moeten doen? Even langs de Kamer van Koophandel ;-)
Re: kalkzandsteen
Naam:
Jan Paul (datum: 24-06-2008 16:43)

Kalkzandsteen wordt in de gewenste vorm onder hoge druk geperst uit een mengsel van zand 92%, ongebluste kalk ca. 7% en een kleine hoeveelheid water 1%. De zo gevormde stenen, blokken en/of elementen (vormelingen) worden op een geheel stalen traversewagen gestapeld en in een autoclaaf geplaatst. Dit is een grote, liggende cilindervormige stoom/hardingsketel, die afgesloten kan worden. De volumieke massa bedraagt ca. 1.750 kg/m? en door toevoeging van basalt kan de volumieke massa worden verhoogd naar ruim 2.200 kg/m?. De elementen worden dan Hoogbouw- of Massa-elementen genoemd. De ketel wordt vacu?m gezogen en in plaats van lucht wordt er stoom in gelaten. Bijvoorbeeld 8 tot 12 uur lang met een druk van 10 ? 12 atmosfeer en een temperatuur van ca. 180/200 graden Celsius. De tijdsduur en de druk zijn afhankelijk van het volume van de te verharden producten. Er treedt een chemische reactie op tussen de ongebluste kalk en het oppervlak van de zandkorrels. Het zo ontstane calciumhydrosilicaat zorgt ervoor, dat de zandkorrels stevig aan elkaar hechten. Het zand neemt dus actief deel aan de verharding. Bij bijvoorbeeld metselspecie en beton is zand slechts een vulmiddel.

Met dit materiaal wordt op deze manier een veelheid aan producten gemaakt: metselstenen in verschillende formaten, metsellijm en vellingblokken zowel voor handzame (<14 kg) als mechanische verwerking (>14 kg), elementen voor mechanische verwerking waarvan het gewicht vari?ert van 95 tot 380 kg/st. Voor metselstenen bestaan er Waal-, Amstel- en Maasformaat (resp. 52, 72 en 82 mm hoog; muurdikte 102 mm en streklengte 214 mm). Metsel-, lijm- en vellingblokken voor muren, dik 67, 100, 120, 150 en 214 mm. (aangeduid als M, L of V blokken, bv M150, L100 of V100) Elementen voor de muurdiktes van 67, 100, 120, 150, 214 en 300 mm. De mestelstenen zijn leverbaar in een druksterkte van CS16 en zijn geschikt voor vuilwerk en in de kwaliteit speciaal geschikt voor 1-zijdig schoon werk. Metsel-, lijm- en vellingblokken zijn leverbaar in 2 druksterkteklasses, nl. CS12 en CS20. Elementen zijn leverbaar in CS12 en CS20. Hoogbouw- of Massa-elementen zijn leverbaar in CS36.

Kalkzandsteen behoort samen met betonstenen en gipsblokken tot de niet gebakken stenen.



Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl